CiddiGazete- AKP, İstanbul seçimlerini asker katili Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkartıp, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubunu servis ettiği için kaybetti.

Çaresizlikten aynı hataya sarılan AKP, bu sefer Hizbullah patentli 150 bin oy potansiyeli olan Hüdapar'a sarıldı.

TEPKİ ÇIĞ GİBİ

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Hüdapar eleştirileriyle ilgili olarak "Hüdapar Cumhur İttifakı'nın içerisine imza atarak ittifak ortağı olduğumuz bir parti değil ancak, tabiri caizse bir al-ver pazarlığı içerisinde olduğumuz bir partidir" ifadesini kullandı.

Hüdapar Genel Başkanı ve AKP milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa ve Türk Bayrağıyla ilgili açıklamalarına ilişkin Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın ilkeler ve prensipler çerçevesinde oluştuğunu öne sürdü.

NASIL SAVUNACAĞINI ŞAŞIRDI

Numan Kurtulmuş, AKP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin ittifak protokolüne imza attığını söyleyerek şunları dile getirdi:

"Burada da bizim temel ilkelerimiz bellidir. Yani işte Türkiye'nin terörle mücadelesinde, Türkiye'nin milli bağımsızlık hamlesinde, Türkiye'nin milli savunma sanayisindeki ortaklığımızla terör gruplarına karşı mücadelemizle vesaire. Dolayısıyla bugüne kadar bu Cumhur İttifakı ilkeler etrafında bütünleşmiş ve ilkeler etrafında yürüyen bir siyasi bloktur, siyasi ittifaktır. Karşı tarafla da temel farkımız budur. Karşı tarafta bir ittifak, yani bir ana paradigma etrafında bütünleşmek yerine tabiri caizse bir al-ver pazarlığı içerisinde olarak bugüne kadar gelmiştir. Yani şu kadar milletvekilliği sana, cumhurbaşkanlığı bana en kaba tabiriyle söylemek isterim. Dolayısıyla bir kere iki ittifakın bir araya gelme sebeplerinin ana çerçevesini birbirinden ayıralım."

İMZA ATMADI, MASANIN ALTINA GİZLENDİ

Hüdapar'dan bazı isimlerin AKP listelerinden seçime girdiğini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Hüdapar, bu dört partinin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın içerisine imza atarak ittifak ortağı olarak gelmemiştir birincisi bu. İkincisi, bu bahsettiğiniz konular üzerinde tartışmayı bile lüzumsuz bir tartışma zemini olarak görüyorum. Anayasamızın ilk dört maddesiyle ilgili bu maddelerin tartışılmaz olduğu meselesi açıktır ve bu konuda AK Parti'nin en ufak bir tereddüdü söz konusu değildir.

İkincisi, bu bayrak Türk Bayrağıdır. Devletimizin, milletimizin bayrağıdır. Bu bayrak sadece şekilden ibaret de değildir. Sadece hilal ve yıldızdan ibaret değildir. Her bir ayrımının, her bir detayının anlamı vardır. Hilal bağımsızlığımızın, medeniyetimizin sembolüdür."

"GEÇMİŞ MESELELER" DEDİ

Kurtulmuş, Hüdapar'dakilerin bayrağı kabul etmemek şeklinde bir şey söylediklerine asla inanmadığını, bunların geçmiş meseleler olduğunu ve AKP ile Cumhur İttifakı'nın gündeminde bulunmadığını iddia etti.