CiddiGazete- Kayserispor'un talebi üzerine Kayseri İl Güvenlik Kurulu tarafından alınan karar gereğince Kayserispor- Fenerbahçe maçına sarı lacivertli taraftarlar alınmayacak. Spor dünyasından karara tepkiler gelmeye devam ederken, İspanyol basınından Mundo Deportivo da kararı manşetine taşıdı.

Mundo Deportivo'da yapılan habere, "Türk hükümeti Fenerbahçe'yi cezalandırdı" başlığı atıldı.

Haberde, "İstanbul ekibinin taraftarlarına, deprem faciasında yönetimi eleştirdikleri için bu cumartesi oynanacak olan Kayserispor maçına katılmaları yasaklandı" ifadeleri yer aldı. Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Fenerbahçe taraftarları, 25 Şubat'ta İstanbul'da Konyaspor ile oynanan maçta Türk hükümetinin istifası için slogan attı, depremlerin ardından koordinasyon eksikliğini ve kötü yönetimi eleştirdi. Fenerbahçe taraftarları sloganlarına, pazar günü depremzede çocuklar için binlerce oyuncak toplayarak hükümetin istifasını isteyen Beşiktaş taraftarları eklendi. Protestoların ardından bazı Beşiktaş taraftarları gözaltına alınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müttefiki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, protestoların devam etmesi halinde maçların seyircisiz oynanması çağrısında bulundu. 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan, Mayıs ayında ülkede şimdiye kadar yaklaşık 45.000 kişinin ölümüne neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yönetiminin kritik bir rol oynayacağı cumhurbaşkanlığı seçimleriyle karşı karşıya."