CiddiGazete- Yargının tartışmalı kararları, bu kez meslektaşları karşı karşıya getirdi. İstanbul'daki Türk milliyetçisi avukatlardan oluşan Hür Hukukçular Grubu'nun adli yılın açılış gününde karanfil dağıtma talebi başsavcılık tarafından "uygun" bulunmadı.

Hür Hukukçular Grubu'ndan avukatlar, yeni adli yılın açılışında Çağlayan Adliyesi'ndeki meslektaşlarına "karanfil" dağıtmak istediklerini bildirdiler.

Önce avukatların, Çağlayan Adliyesi'nden sorumlu başsavcı vekili ile görüşme talebi kabul edilmedi. Ardından telefonla aranan Hür Hukukçular'a "karanfil" dağıtma izni verilmediği ifade edildi.

Gelişme üzerine Hür Hukukçular Grubu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

İSTANBUL ADLİYESİ SAYIN BAŞSAVCI VEKİLİNİN TAPULU MÜLKÜ DEĞİLDİR

- Hür Hukukçular Grubu olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 29.08.2022 tarihinde (Bugün) yeni adli yılın açılış günü olan 01.09.2022 Perşembe günü Çağlayan Adliyesi’nde karanfil dağıtmak istediğimizi belirten bir dilekçe sunduk. Aynı zamanda da bina yönetiminden sorumlu Başsavcıvekili ile görüşmek istediğimizi belirttik.

- Görevli memur; Başsavcıvekili'nin yerinde olmadığını, irtibat numaramızı bırakırsak, kendisi geldiğinde arayacaklarını söyledi. Ancak Savcılık makamından dönüş olmayınca adliyeden ayrıldık. Adliyeden ayrılmamızı takiben bir saat içinde dilekçede yazan iletişim numaramız savcılık tarafından aranarak, "karanfil" dağıtma talebimizin reddedildiği" bildirildi.

- Aynı hukuk eğitimini tamamlayarak, aynı mevzuat üzerinden yargılama terazisinin farklı tarafları olan meslek mensuplarının birbirlerine karşı üstünlüğü yoktur. Avukatlık Kanunu gereği, anayasal dilekçe hakkını kullanan bir grup avukatın "karanfil" dağıtmak gibi en masum talebini Başsavcılık makamı neden ve niçin kabul etmez?

- Atandıkları makam koltuklarını kendi evlerinden getirmediklerini bildiğimiz meslektaşlarımızın, kamu hizmeti verdikleri imzalarını "karanfil" dağıtmayı engellemek için değil, toplumun arzu ettiği adalet ihtiyacını karşılamak için kullanmalarını bekliyoruz.

- Adli yıl açılışını meslektaşlarımıza karanfil dağıtarak kutlamayı ve adalete dair yaşadığımız ortak zorluklara karşı çiçek kokularıyla umut olmayı düşündüğümüz bir günde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın akıl, vicdan, hukuk ve nefaset ile açıklanamayacak kararını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

- Unutulmasın ki, "Mahkeme kadıya mülk değildir!"