CiddiGazete- TBMM'deki grup toplantısı sonrasında Şeref Merdivenleri'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Bursa'nın Karacabey ilçesi Hürriyet köylüleri, mera arazilerini satan AKP'li Karacabey Belediyesi'ni şikayet ettiler. Çoğunluğu 1950'li yıllarda Bulgaristan'dan gelmiş olan Türkler, arazilerin kendilerine verilmesini istediler.

"BAŞKAN BİZİ HAKİR GÖRDÜ"

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe, köylüler ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebilmek için Ankara'ya geldi. Köylüler, grup toplantısı sonrasında, TBMM Şeref Merdivenleri'nde Erdoğan ile görüşerek sıkıntılarını anlattılar.

Bayram Efe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Köyümüzdeki arazileri köy tüzel kişiliğine devrettik. 2014 yılında, Büyükşehir Yasası ile Karacabey Belediyesi, köy tüzel kişiliğinde olan arazilerimizi aldı. Belediyeye defalarca gittik. Burada 201 hanenin hakkı var dedik. Belediye Başkan Ali Özkan bizi dinlemedi. Bizi hakir gördü" dedi.

ERDOĞAN: KİM BU BELEDİYE?

Erdoğan, AKP Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Vildan Yılmaz Gürel'e dönerek, "Kim bu belediye?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Bursa milletvekilleri arasında yaşanan diyalog şöyle:

Erdoğan: Kim bu belediye? Hangi belediye, Bu belediye kim?

Hakan Çavuşoğlu: Ali Özkan, bizim belediye, Karacabey Belediyesi.

Erdoğan: Eee, nasıl yapıyor öyle bir şey?

Hakan Çavuşoğlu: Kanuni yetki var efendim.

Erdoğan: Ne demek kanuni yetki var ya... Şimdi siz ikiniz hukukçusunuz. (Belediyeyi kastederek) Nasıl satıyorsun?

Vildan Yılmaz Gürel: Benim bilgim yoktu efendim, hemen ilgileneceğiz. (Gürel burada doğru söylemedi. Köylüler, mağduriyetlerini AKP'li vekile daha önce defalarca anlatmıştı.)

Erdoğan: Beraberce ikiniz de oraya gideceksiniz.

146 DÖNÜM ARAZİ 72 MİLYONA SATILDI

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet Köyü sakinleri, geçtiğimiz aylarda, 146 dönüm köy arazisinin satışını engellemek için AKP'li Karacabey Belediyesi önünde eylem yapmış, buna rağmen 72 milyon liraya ihale edilerek bir firmaya satılmıştı.

"İKİ ARAZİDE AYNI ŞİRKETE SATILDI"

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

- Daha önce 3180 nolu parselde 146 dönümü Emirkoop'a 12 milyona, 3680 nolu parselde 262 dönümü hibe ile TEKNOSAB'a, 3814 nolu parselde 236 dönümü Kuzuflex adlı şirkete 49 milyona satılmıştı. Geçtiğimiz hafta da belediye önünde eylem yapmamıza rağmen 3815 nolu parsellerde 146 dönüm arazi ihale ile 72 milyona Kuzuflex adlı aynı şirkete satıldı.

"ARAZİLERİMİZ 3-5 PATRONA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

- Bu arazilerin asıl sahipleri bizim dedelerimizdir. Onlardan bize miras arazilerdir. Ancak bugün tam anlamıyla mirasyedi haramzadeleri bu arazilerimizi 3-5 patrona peşkeş çekmektedir. Yasal olarak bugün bunu yapabilseler de Allah katında ve vicdanlarda mahkum edileceklerdir.

- Dedelerimiz bu toprakları Ziraat Bankası kredisi ile satın almışlardır. O tarihte kredi borçlarını ödeyemedikleri için ürünlerine haciz gelmiştir. Aç kalmışlar, hastalanmışlar, bir kısmı bu uğurda hastalanıp vefat etmiştir. İşte bu nedenle bu köylünün ahı onların peşini bırakmayacak. Hem bu dünyada hem ahrette onları perişan edecektir.