CiddiGazete- Ziraat Bankası'ndan aldığı krediyi ödeyemeyen Demirören Grubu, kritik bir varlık satışı gerçekleştirdi. Hürriyet'in İstanbul Esenyurt’taki baskı tesisleri, üzerindeki arsa ile birlikte satıldı.

DEĞERİ 817 MİLYON LİRA

Konu ile ilgili borsaya yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel'de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 816.551.400,00.-TL bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır."

Hürriyet Gazetesi daha önce de İzmir'deki baskı tesislerini başka bir şirkete kiraya vermişti.

61 DÖNÜM ARAZİSİ VAR

Satılan varlık arasında 4 matbaa tesisi bulunuyor. Hürriyet Gazetesi'nin yanı sıra başka birçok gazete ve derginin basıldığı tesis 61 dönüm arazi üzerine kurulu.

Hürriyet'in dev tesisini satın alan Baykar Makina AŞ ise kamuoyunun yakından bildiği bir şirket. İş insanı Özdemir Bayraktar'ın kurduğu şirket, Haluk ve Selçuk Bayraktar kardeşlere ait. Selçuk Bayraktar da bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı. Selçuk Bayraktar ile Sümeyye Erdoğan 6 yıl önce evlendi. 700 milyon TL sermayeli Baykar Makina, savunma sanayine yönelik ürettiği İHA ve SİHA'larla gündeme geldi.