CiddiGazete- İyi Parti Manavgat eski ilçe başkanı Hüseyin Ergen'e evinin önünde düzenlenen silahlı saldırının planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu belirlenen 2 kişi gözaltına alındı. Silahlı saldırı olayında yakalanan sayısı dörde yükseldi.

EVİNİN ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

Antalya'nın Manavgat ilçesi, Side Mahallesi'nde geçtiğimiz Ocak ayında İyi Parti Manavgat eski ilçe başkanı Hüseyin Ergen, evinin önünde ailesini beklediği sırada silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı.

Soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri, saldırıda kullanılan aracın sürücüsünü ve silahı kullanan tetikçiyi kısa sürede yakaladı.

PLANLAYICI VE AZMETTİRİCİ DE YAKALANDI

Jandarma ekiplerince yapılan soruşturmada saldırının planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu değerlendirilen 2 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı.

Ayşen Kurtİyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayşen Kurt. (Fotoğraf: Sosyal medya)

AZMETTİRİCİ GİK ÜYESİ'NİN KOCASI ÇIKTI

Yürütülen soruşturmada silahlı saldırının organizatörünün A.Ç, azmettirenin ise İyi Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt'un otel zinciri sahibi eşi Y.K. olduğu iddia edildi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla A.Ç. ve Y.K. ikametlerine düzenlenen operasyonla jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Akşener AntKurşunlama olayından yaklaşık 2 hafta sonra Meral Akşener'in de katıldığı İyi Parti'nin Antalya kampı, Ayşen Kurt'un eşinin sahibi olduğu 5 yıldızlı otelde yapıldı. Genel merkez kaynakları, Ayşen Kurt'un 2028'de yapılacak seçimlerde ilk sıradan milletvekili adayı yazılacağını söyledi.

OLAY NASIL GELİŞTİ

İddiaya göre, silahlı saldırıda vurulan İyi Parti eski ilçe başkanı Hüseyin Ergen, olaydan bir süre önce sosyal medya hesabından Ayşen Kurt ve eşi ile ilgili paylaşım yaptı. Bu paylaşımın bir bölümünde şu ifadeler yer aldı:

"Son söz olarak, biz bu 'Kurtlar' sofrasında kendimizi yedirtmeyiz. Buradayız, dimdik ayakta ve Meral Akşener ile omuz omuza yürüyoruz. ... yaşlı koca bulan kadın... Manavgat'ta sana hava yok, nefes yok. Hürrem Sultan..."

4 kamu görevlisine gözaltı 4 kamu görevlisine gözaltı

Bir süre sonra mesajı silen Hüseyin Ergen, iddiaya göre Ayşen Kurt'un Meral Akşener'i araması üzerine görevden alındı. Ardından, Hüseyin Ergen'e yönelik silahlı saldırı gerçekleşti.