CiddiGazete- UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin Basel takımını konuk eden Trabzonspor, mücadeleyi 1-0 kazandı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere bitti.

Bordo-mavili ekip, 65. dakikada Larsen'in golüyle öne geçti.

Kalan sürede başka gol olmayınca mücadele 1-0 sona erdi.

TRİBÜNLER KIRMIZI BEYAZ

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye'de ilk kez resmi bir karşılaşma oynanırken, tüm futbol ailesi Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bir araya geldi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig kulüpleri başkanları ile birlikte maçı protokol tribünden izlerken, tribünlerde ağırlı olarak Türk Bayrakları yer aldı.

Karşılaşma öncesi tribünde "Hep birlikte olacağız, yaraları saracağız" ifadesinin yer aldığı bir arama kurtarma görevlisi ve kucağında enkazdan çıkarılan bir bebeğin bulunduğu görselin yer aldığı koreografi sergilendi.

Trabzonsporlu futbolcular, karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde depremde etkilenen şehirler ve plaka kodunun yer aldığı siyah tişört, maça da siyah formayla çıktı.

Baselli oyuncu Zeki Amdouni de sahaya "Geçmiş olsun Türkiye'm" yazılı tişörtle çıktı. Maç öncesi UEFA'nın, Türkçe ve Arapça olarak "Yanınızdayız" yazılı pankartı saha kenarına kondu.

Trabzonspor taraftarları karşılaşma öncesinde depremzede çocuklar için oyuncak organizasyonu düzenledi.

BİLET GELİRİ DEPREMZEDELERE

Soğuk ve zaman zaman kentteki kar yağışlı havaya rağmen taraftarlar, karşılaşmaya ilgi gösterdi. 32 bin dolayında bilet satıldı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada protokol ve basın tribünlerindekiler de karşılaşmayı depremzedelere bağış yaparak izledi.

Maç öncesi Türkiye ve Suriye'de depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.