CiddiGazete- Murat Ongun'un yürüttüğü İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı iddiaları dün akşam sosyal medyada çok tartışıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bugün yaptığı açıklamada İBB Sözcülüğü birimini kaldırdığını duyurdu.

İmamoğlu, söz konusu iddialarla ilgili de "Konuştuğumuz konuların arasında çok küçük bir konu. Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Daha önce benim kararımla sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Şu anda gördüğüm ortamda sözcülük makamının bir takım sonuçlarından dolayı, toplumun da buna gösterdiği refleksten, ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım, şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine bakıyor" ifadelerini kullandı.

TWİTTER PROFİLİNİ DEĞİŞTİRDİ

İmamoğlu'nun bu açıklamasından sonra ise Murat Ongun, Twitter profilini yeniledi. Ongun, profilindeki "İBB Sözcüsü" unvanını kaldırdı.

İMAMOĞLU'NUN KARADENİZ TURU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Doğu Karadeniz turu" dönüşünde gazetecilerle otobüste çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Konu hakkında gazeteci İsmail Küçükkaya, Murat Ongun ile görüştüğünü söyleyerek, Ongun'un, "Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır" dediğini aktarmıştı.

Ongun ayrıca çağrılan isimleri İmamoğlu'nun onayladığını belirterek "Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda" ifadesini kullanmıştı.