CiddiGazete- PKK'lı Şivan Perver'in Diyarbakır Meydanı'nda AKP'yi yönetenlerle "Megri Megri" çekmesi Türk milletinin hafızasında tazeliğini korurken, Trabzon'da provası yapılan, İstanbul'da gerçekleştirilen bir organizasyon büyük tepki çekti. Gerçek adı "Abdurrahman Lermi" olan ancak sahnede Apolas Lermi ismini kullanan Trabzon doğumlu şarkıcı, Trabzonspor'un şampiyonluk gecesiyle de gündeme gelmişti.

TRABZON'A SAHNEYE ÇIKMADI!

Pontus hayali kuran ve Türkiye'yi 19 Mayıs 1919'da Rumlara soykırım yapmakla suçlayan Yunan şarkıcı Matthaios Tsahouridis'in Trabzonspor'un şampiyonluk gecesine çıkacağı ilan edilince sert tepki oldu. Trabzonlular, bordo-mavili yönetimin kararını protesto ettiler. Trabzonspor yönetimi de Tsahouridis'i geceye çıkarmaktan vazgeçti.

Yunan şarkıcı gibi gecenin davetlisi olan Apolas Lermi de kararı protesto edip arkadaşından yana tavır koydu ve sahneye çıkmadı.

Pontus/taşnak aşığı iki şarkıcıdan Apolas Lermi, bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlediği organizasyonda sahneye çıktı.

Abdurrahman olan adını Apolas yapan Lermi'nin kurtuluş mücalesinde önemli bir yere sahip 19 Mayıs tarihinde sahneye çıkartılması büyük tepki gördü.

İBB AKP YÖNETİRKEN DE SAHNEYE ÇIKTI

Öte yandan Apolas Lermi, İBB AKP yönetimindeyken 3-5 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali kapsamında da sahneye çıktı.