CiddiGazete- Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kasım ayı toplantısı Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlık yaptı. İstanbul'un kangrene dönen taksi sorununu çözmek için İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün defalarca reddedilen 5 bin yeni taksi teklifi, ekim ayı oturumunda revize edilerek tekrar sunulmuş ve detaylı olarak incelenmek üzere alt komisyona sevk edilmişti.

KABUL EDİLDİ

Yeni taksi teklifi bu ay yeniden gündeme geldi. Revize edilmiş teklifte, 1803 minibüs ve isteğe bağlı olarak 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi, 500 adet de engelsiz taksi olmak üzere toplam 2 bin 625 yeni taksinin hizmete girmesi önerildi. Toplam 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksiye dönüşümü oybirliği ile kabul edildi.

Minibüs ve dolmuşların taksiye dönüşümüne İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Eyüp Aksu, bu kararın adaletsiz olduğunu savunarak "hayır" oyu kullandı. Aksu, İBB’nin taksicileri mağdur ettiğini savunarak kendilerinin de “metrobüse” dönüşmek istediklerini söyledi. Ayrı bir madde olarak oylanan 500 engelsiz taksi teklifi ise çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinin oyları ile mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Teklifin kabul edilmesi sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.

İmamoğlu, "İstanbul'un taksi sorununu çözmek için attığımız adım sonuç verdi. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi UKOME'de onaylandı. İstanbul'un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun" dedi.