CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hapis ve siyasi yasak cezası sonrası yeni bir gelişme yaşandı.

TERÖR SORUŞTURMASI İDDİASI

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, TELE1'deki canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne terör soruşturması açıldığını bildirdi.

İMAMOĞLU TOPLANTIDA

Mollavesioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kurmayları ile birlikte toplantıda olduğunu aktardı.

MURAT ONGUN'DAN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, soruşturma iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Ongun, "Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü İçişleri Bakanlığı tarafından 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenecek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da 'Evet suç unsurları var' diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak" dedi.

"PANİK HALİ YOK"

Konuyla ilgili Ekrem İmamoğlu'nun yaklaşımını da aktaran Ongun, "İmamoğlu'nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. 'Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim' dedi. Bir panik halimiz yok" ifadelerini kullandı.