Türkiye, büyük can kaybının yaşandığı iki trafik kazasıyla sarsıldı. İki kaza da birbirinin kopyasıydı.

Kaza oldu. Çevre güvenliği alınmadan müdahale yapılırken, toplanan vatandaşların arasına başka araçlar daldı... İki acının da oluş şekli ne yazık ki aynı.

Sonrasında neler yaşandı?

Gaziantep'teki kaza öğle saatlerinde gerçekleşti. Gaziantep Valiliği, kazayı dakikalar sonra kamuoyuna duyurdu; taziye mesajı paylaştı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yanına il emniyet müdürünü alarak olay yerine koştu. Yine açıklama yapıldı. Vali Gül yetinmedi, kentteki farklı hastanelere dağıtılan yaralıları ziyaret etti. Sonrasında da Adli Tıp Kurumu'nun önünde bekleyen kazazedelerin yakınlarını ziyaret ederek tekrar başsağlığı diledi.

Gaziantep'te böyle bir trafik yaşanırken, günün ikinci acı haberi Mardin'den geldi.

MARDİN VALİSİ NE YAPTI?

Mardin Valiliği, Derik ilçesinde meydana gelen ve 20 vatandaşın hayatını kaybettiği kazayla ilgili tek bir paylaşım yapmadı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ortalıkta yok!

Mardin Valisi aynı zamanda, Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine PKK terör örgütü yandaşlığı nedeniyle tutuklu kaldığı cezaevinden çıkartılan Ahmet Türk'ün kazandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin kayyımı.

Vali Demirtaş, valilikten daha çok belediye başkanlığına kendisini adamış olmalı ki; gün boyu Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini paylaştı.

Kentte 20 vatandaşın hayatını kaybettiği gün Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mahmut Demirtaş'ın sosyal medya hesaplarında asfalt çalışması, çarşı-pazar restorasyonu ve sinek ilaçlama operasyonu bilgilerine yer verildi; kazayla ilgili tek satır yer almadı.

Ne kazayla ilgili bir açıklama yapıldı, ne de vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Kayyımı Demirtaş'ı basın mensupları gece gördü! Mahmut Demirtaş, kaza nedeniyle kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya refakat edip yalnız bırakmadı!

Yönettiği kentin acısını paylaşmayan vali olur mu?