CiddiGazete - Gazze'deki İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, "Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuna cevap olarak iki esiri serbest bıraktık" dedi.

Ebu Ubeyde "Sağlık sorunları ve insani nedenlerle onları serbest bırakmaya karar vermiştik. Buna rağmen düşman, cuma günü onları almayı reddetti" dedi.

İsrail basını, bu akşam çok sayıda rehinenin serbest bırakılacağını yazmıştı.

200 REHİNE VAR

Hamas, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki topluluklara ve askeri üslere düzenledikleri şafak baskınında en az 200 kişiyi rehin almıştı. Rehineler arasında 30 çocuk, 60 yaş üstü 20 kişi olduğu ifade edildi.

İsrail, "rehinelerin nerede olduğuna dair doğru bilgi mevcut olmadığı sürece onlara zarar verme pahasına bile saldırıları gerçekleştireceğini" duyurmuştu.

DAHA ÖNCE 2 ABD'Lİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Hamas, 20 Ekim'de 59 yaşındaki anne Judith Tai Raanan ve 17 yaşındaki kızı Natalie'yi serbest bırakmıştı.

İran İsrail'le dalga geçti! İran İsrail'le dalga geçti!

Ubeyde, 21 Ekim'de İsrail vatandaşı 2 sivili insani gerekçelerle serbest bırakmak istedikleri yönünde Katar'ı bilgilendirdiklerini ancak Tel Aviv'in bunu reddettiğini iddia etmişti. İsrail söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

İSRAİL BASINI İDDİAYI NASIL GÖRDÜ?

İsrail'in önde gelen TV ağları Kanal 12 ve 13, adı açıklanmayan siyasi kaynaklara dayanarak, daha geniş bir anlaşma olmasa da iki rehinenin serbest bırakılması yönünde hareket olduğunu duyurdu.

Daha önce gelen haberlerde 50 çifte vatandaşın serbest bırakılabileceği ya da görüşmelere konu olabileceği belirtilmişti. Bugün serbest bırakıldığı söylenen rehinelerin İsrailli olduğu iddia edildi. İsrail cephesinden, rehinelerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.