CİDDİGAZETE

CHP ve İYİ Parti'nin miting yaptığı 29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Meydanı’nda büyük bir kalabalık toplantı.

Mitingde sahneye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener birlikte çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Denizli bizim tarihimizin en önemli kentlerinden birisidir, Denizli’nin kaderini değiştirmeye talibiz, göreceksiniz nasıl Denizli bölgenin en güçlü markası olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Denizli’yi 20 yıldır yönettiler, hangi sorunu çözdüler?” diye de sordu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Çiftçinin sorunu var. Mazota zam, suya, gübreye zam. Çiftçiye eski fiyattan satacaksın. Hal esnafını terörist, vatandaşı, manavı terörist ilan ettiler. EYT’lilere türedi dedi. Ne istiyor bu vatandaş? Hak istiyorum diyor. Benim bir sorunum var diyor. Sen misin bunu söyleyen, vatandaşı türedi ilan ediyor. Bu bir genel değil yerel seçim, ders vereceğiz. Suriyelileri para var çiftçiye niye yok?

Varlık kuyruğu ise sen de kuyruğa gir. Vallaha o varlık kuyruğu olsa Saray’da durmaz, sabahtan kuyruğa girer. Çiftçiye, emekliye, EYT, asgari ücretliye para yok ama Londra’daki bir avuç tefeciye ödedikleri para 149 milyar dolar. Hani faiz haramdı?”

Kemal Kılıçdaroğlu, “Sandığa giderken eski alışkanlıklarımıza değil vicdanımıza soracağız ve ona göre oy vereceğiz. Bizim İYİ Parti ile işbirliğimiz ülke çıkarları içindir. Bizim mücadelemiz; bayrak, gelecek ve Mustafa Kemal’in çağdaş Türkiye’si içindir” dedi.

AKŞENER: 18 MİLYON SEÇMENE TERÖRİST DEDİLER

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından bu kez İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener halka seslendi. İşte Akşener’in konuşmasından satır başları:

“Bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıktı 11 milyon seçmeni olan 5 milyon İYİ Partiliye ve 1 milyon seçmeni olan Demokrat Parti ve Saadet Partililere seçmenine ‘terörist’ dedi. 18 milyona yakın seçmene terörist dediler.

17 yıldır insanları birbirine düşman ederek sürdürüyor ancak bu kez farklı. Ben buradan AKP ve MHP seçmenlerine de sesleniyorum. Siz bizim kardeşlerimizsiniz. Sakın olan Erdoğan’ın sözlerine kanmayın. Seçimlerin ardından yine unutmayın ki yine yüz yüze bakacaksınız.

Bu bir yerel seçim, ne sayın Kılıçdaroğlu, ne Erdoğan, ne Akşener seçilecek. Siz muhtar, belediye başkanı seçeceksiniz. Ya Allah Bismillah ile savaşa götürür gibi seçime götürüyor. Sizin içinizden çıktığını iddia etmişti ama 300 korumayla geziyor. Hangi arabaya bindiği belli olmasın diye aynı arabadan 20 tane var."