CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 545 İETT personelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuştu. Bugüne kadar, eşit işe eşit ücret alamayan bir modelle çalışmak zorunda kalan toplam bin 841 personeli kadroya aldıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, 2023 yılı içerisinde de 700 şoför istihdamına yönelik de bir planlama içinde olduklarını da duyurdu.

Ekrem İmamoğlu, törenin ardından gazetecilerin siyasi gündeme dair sorularını cevapladı. İmamoğlu’na yöneltilen sorular ve cevapları şöyle:

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER HATAY'A GİDECEK

Soru: Çok sıcak bir siyasi gündem var. Altılı masada cumhurbaşkanı adaylığı krizinin çıkmasının ardından, sizinle ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirmenizle birlikte kriz sona erdi. Bu süreçteki değerlendirmenizi alabilir miyiz önce?

Cevap: “Önümüze bakıyoruz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Çok zor bir zamandan geçiyoruz. Başta deprem bölgesinde yaşananlardan ötürü. Az önce konuşmamda da söyledim. Bir yandan güzel İstanbul'umuzun her konusuna hakim işlerimizi yönetirken, bir yandan da deprem bölgesiyle ilişkimizi ve diyaloğumuzu en güçlü şekilde devam ettireceğiz. Ki artık meseleye bütünüyle Türkiye politikaları üzerinde eğilmemiz gereken zaman dilimi içerisindeyiz. Bu bağlamda hem de bu sürecin olgunlaşmasına çok yüksek bir biçimde katkı sunan Sayın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi cumartesi günü Hatay’da, oradaki koordinasyon merkezimizde ağırlayacağız. 13. cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyefendiyi de salı günü yine Hatay’da ağırlayıp, bir arada deprem bölgesine dönük ve Türkiye'nin deprem meselesine dönük süreçleriyle ilgili çözümlerimizi, çalışmalarımızı paylaşıyor olacağız. Artık sahayı konuşacağız. Memleketimizi konuşacağız. Dirençli, dayanıklı şehirleri, çocukları, gençleri, kadınları, eğitimi, bütün konuları konuşuyor olacağız. İstanbul, büyük bir merkez. Burada ürettiklerimiz ve üreteceklerimizi de bu sahada paylaşıyor olacağız. Bu yolculukta hem ben hem Sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere, altılı masaya, altı lidere katkı sunan, cumhurbaşkanı adayımızın da 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle, güçlü bir yolculuğa başladık. Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Memleketimize ve milletimize şimdiden güzel bir gelecek sağlasın diliyorum.”

HUKUKİ TARTIŞMALAR

Soru: Cumhurbaşkanlığı yardımcılığıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bir arada olamayacağına ilişkin bir hukuki tartışma da var. Sizin bu konuyla ilgili bir hukuki çalışmanız oldu mu?

Cevap: “Ben, makam tarifi veya o tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek duygum var, 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi, çalışma yürekliliğini ortaya koyan insanlar olmak. Hep ne söyledim? Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Bunu sahada göreceksiniz.”

SEÇİM KAMPANYASI

Soru: Seçim kampanyası nasıl yürüyecek?

Cevap: “Çalışıyoruz. Tabii genel merkezler çalışıyor. Bizler çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız çalışıyor. Bunların sistemli bir biçimde bir araya geldiği, koordine edildiği bir akılla geleceği o anlamda tasarlarız. Bugünden onunla ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok.”

2024 YEREL SEÇİMİ

Soru: 2024’te de bir yerel seçim var. Hepimizin merak ettiği şey, Millet İttifakı bu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa, siz cumhurbaşkanı yardımcısı olursanız, yerel seçimde nasıl bir tavır sergilersiniz?

Cevap: “Memlekette o kadar uzun vadeli şeyleri konuşmak keşke mümkün olsa. 2-3 günde bile neler yaşıyoruz? Onun için sadece bugünden, ‘Her şey çok güzel olacak’ diyeyim size.”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI

Soru: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilmesini nasıl karşıladınız?

Cevap: “Meseleyi şöyle okuduk biz: Her ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Çünkü bu işin kurucusu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla, ‘Biz onlara nasıl katkı sunarız’ bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak.”

KURAKLIK SORUNU

Soru: Ülkede kuraklık var. İstanbul'un suyla alakalı bir sorunu var mı? Olacak mı?

Cevap: “Buraya, İSKİ'yle ilgili toplantıdan geliyorum. Tabii ki susuzluk alarmıyla ilgili bir sorun henüz İstanbul'un gündeminde yok. Ama gerçekten son 25 yılın en kurak dönemini yaşıyor bütün Türkiye. Yani bu işin sadece İstanbul'u yok. Bursa'da bazı barajlar kurudu. İstanbul ve Ankara'da çok dibe indi. Haritaya baktığınızda, kuraklık bütün coğrafyanın sorunu. İSKİ'de yaklaşık 1,5-2 saat bu sabah bunun toplantısını yaptık. Belli tedbirlerimiz var, tasarruftan birçok hususa kadar. Bunlarla ilgili açıklamalarımız olacak. Ayrıca ne yazık ki yıllardır, yaklaşık 6 yıldır -açılışı 6 yıl önce yapılacaktı, hatta yedinci yıla girdi- Melen başta olmak üzere, İstanbul ve Türkiye, kuraklık ve su ile ilgili stratejimizin hazırlıkları vardı zaten. Açıklamalarını da önümüzdeki günlerde İstanbullu hemşehrimle ve bütün Türkiye'yle paylaşıyor olacağız.”