CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik'te Kurtköy Sosyal Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerine ittifak kurarak girdikleri İyi Parti'nin seçime ayrı girme kararı sonrasında yaşanan istifalar ile başlayan tartışmalar ve son olarak da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" sözlerine cevap niteliğinde açıklamalar yaptı.

"İKTİDAR IŞIK VERMEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI"

İşte İyi Parti GİK ve MDK üyeleri İşte İyi Parti GİK ve MDK üyeleri

Önce 4.5 yılda karşı karşıya kaldıkları engellemelere dikkat çeken İmamoğlu "Biz kolay hizmet etmedik. Zor hizmet verdik. Ekonomik kriz, pandemi, deprem. Biz tarihte en zor dönemlerden birinde İstanbul'a hizmet ediyoruz. Ama buna rağmen ama demedik, fakat demedik. Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Bilakis aydınlık daha da güçlenir. Bizim devletimizin her biriminden beklediğimiz bu. Ne yazık ki 4.5 yıldır iktidar, kendi mumundan İstanbul'a ışık vermemek için hatta oranın bile ışığını bile söndürmek için elinden geleni yaptı. Ama söndüremedi. Asla söndüremeyecek" dedi.

"YILLARCA BU OYUNU DENEDİLER"

Türkiye adına yapılan her güzel işi alkışladığını söyleyen Ekrem İmamoğlu "Biz bir şey başarıyorsak halkımızın adına onlar da sevinsin. Sevineceklerine çıldırıyorlar; 'vay anasını Ekrem niye böyle yaptı? Niye şöyle yaptı?' 4-5 yıldır yaptığımız bu işleri küçümseyip, yerden yere vuruyorlar. Kumpaslardan, iftiralardan, masa başı oyunlardan da medet umuyorlar. Yıllarca bu oyunu denediler. Dün bir belediyemize (Adana Büyükşehir Belediyesi) operasyon yapmakla seçime doğru bir algı yaratma çabası içerisindeler. Açık söyleyeyim bu milletin kanaati yüceldikçe vız gelir tırıs gider. Çok net. Hiç kusura bakmasınlar" diye konuştu.

"YENİ BİR OYUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Ekrem İmamoğlu, "Yıllarca her yolu denediler, bir günümüz bile krizsiz geçmedi. Çok uğraştılar. Zannediyorlar ki biz bunları yıldırırız. Biz pes etmeyeceğiz, siz pes edeceksiniz. Biz bunlara biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız" diyerek konuyu İyi Parti'ye getirdi.

"DOSTLARIMIZI BİZE KARŞI KIŞKIRTIYORLAR"

İmamoğlu şunları söyledi:

- Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masayı paylaştığımız, birlikte iş ürettiğimiz, beraber düşündüğümüz, beraber konuştuğumuz aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa bir kısım dostlar oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar.

"ESKİ DOST DÜŞMAN OLMAZ"

- Başından beri biz ne dedik? Eski dost düşman olmaz. Bugün de aynı yerdeyiz. Peki şimdi ne yapacağız, ne yapmalıyız? Elbette burası önemli. Bir kere şunu söyleyeyim. Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Allah'ın bir lütfu; benim kulağım kötü sözleri hiç duymuyor. Herkese tavsiye ederim.

- İftiralara gözümüzü, kulağımızı kapatacağız. Çünkü zaten bizi ilgilendirmiyor. Hiç umurumuzda değil. Sonra tam da vuslatın 750’inci yıl dönümünde andığımız Hazreti Mevlana'ya kulak vereceğiz. Ne diyor Mevlana? ‘İnsanlarla dost ol. Çünkü kervan ne kadar kalabalık ve halkı çok olursa yol kesenlerin beli o kadar kırılır’ diyor. Onların beli kırılacak. İstediği kadar yol kesmeye kalksınlar. Biz de Mevlana'nın ruhu var. Bizde Hacı Bektaş-ı Veli'nin ruhu var. Bizim önümüzü kesemezler.

"İSTANBUL İTTİFAKI BOZULMAYACAK"

- Bizim kervanımız bir de kocaman, çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı. İstanbul İttifakı kocaman bir ittifak. Ben inanıyorum ki 16 milyon İstanbullu, bize kurulan çeşit çeşit tuzağı, her türlü kumpası ve ne yazık ki bunlara aldanan bir kısım insanın o kötü sözlerini görecek ve ona göre karar verecek. 31 Mart'ta bu ittifak asla ve asla bozulmayacak ve başarıya ulaşacak.

"TEKRAR EL UZATACAĞIZ"

- O yüzden bugünden itibaren herkese söylüyorum. Kervanınıza yeni dostlar katın. Kervanınızı büyütün. Bizim kervanımız aynı duruyor onu söyleyeyim. Kervanın gerisinde kalan dostlarımıza ne yapacağız? Tekrar el uzatacağız. Bizim elimiz hiç geri çekilmeyecek. Elimizi tutan tutar, tutmayan kendi takdiri. Sonuna kadar Ekrem İmamoğlu el uzatacak. Çünkü başından beri biz ittifakı, milletimizin ruhuyla birleşen bir birleşme olarak koyduk. Bu anlayış gerçekten milletimiz tarafından alındı. Bu toplumun her kesiminden, her kesiminden övgü alan hizmetlerimiz büyüdükçe büyüyor.

"KALP KIRMAYACAĞIZ"

- Yol arkadaşlarıma da duyuruyorum; kalbimizi kırsalar da biz kalp kırmayacağız. Elimizi itseler de elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizi gördüler mi mutlu olacaklar. Çünkü güler yüzlü yöneticiler görecekler. Eli sıcak, yüreği sıcak yöneticiler görecekler. Bize alıştılar.

- Kötü söz söyleyen, parmağı dik dik sallayan yüzü asık yöneticilere daimi olarak güle güle demeye devam edecekler. Onlara fırsat vermeyecekler. Bizim sevgimiz değil İstanbul'u bütün Türkiye'yi saracak kadar sıcaktır.

- Bu yüreğimizdeki hizmet aşkı, insanımıza olan sevgi ve saygı var oldukça iş birliğimiz daim oldukça ortak akıl masamızdan ayrılmadıkça, masamızda adalet, hak, hukuk daim oldukça ve ahlak her zaman elimizde, avucumuzla, yüreğimizle, benliğimizle ahlak hiçbir yerimizden ayrılmadıkça biz insanlarımıza mahcup olmayız. Allah bizi mahcup etmesin. Yolumuz açık olsun.