CiddiGazete- Yoğun bir şekilde erken seçim tartışmalarının yaşandığı Pakistan'da eski başbakan İmran Han'ın konvoyuna ateş açıldı.

Pakistan medyası çok sayıda silahın ateşlendiğini belirtirken, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda dört kişinin yaralandığı iddia edildi. Han'ın da yaralılar arasında olduğu belirtilirken, eski başbakanın ayağından vurulduğu duyuruldu.

İmran Han, ülkede erken seçim için başlatılan eylemin yüzü olarak öne çıkmıştı. Yerel medyada yer alan haberlerde Han'ın sağ bacağından yaralandığı ama şu an güvende olduğu belirtildi. Eski başbakanın hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yakalan saldırgan ise amacının eski başbakanı öldürmek olduğunu itiraf etti.

Han'ın partisi PTI'den Asad Umur, İngiliz Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Saldırı başkent İslamabad'ın 200 kilometre uzağında meydana geldi. Bir adam otomatik bir silah ile ateş açtı. Çok sayıda insan yaralandı" dedi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise saldırıyı kınayarak içişleri bakanına soruşturma için talimat verdi.

Nisan ayında yapılan güven oylamasıyla görevden alınan Han o günden itibaren erken seçim için çağrıda bulunarak eylemler gerçekleştiriyordu. Han, destek almak için ülkeyi boydan boya geçen bir konvoy başlatmıştı.