CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erzincan mitinginde halka hitap etti. Konuşmasında döviz kurlarındaki yükselişe değinen İnce, “ekonomide duvara toslamak üzere olduğumuzu” söyledi. İnce şöyle konuştu: "Ekonomide duvara toslamak üzereyiz. Kamyon duvara toslamak üzere. 16 senede başaramadıklarını yine başaramayacaklar. Israr ederlerse hepimiz batacağız. Tarihi bir çağrı yapacağım. Sayın Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı döviz kurları artıyor. Bu bize daha yüksek enflasyon daha yüksek faiz olarak geri dönecektir. Ekonomik sistemimiz ciddi sıkıntıya girecek. Bu tehlikeden kurtulmak için size sesleniyorum. Bu memleketin bir evladı olarak çağrımdır.”

PİYASALARDAKİ SÖYLENTİ

“Size yanlış bilgiler veren danışmanlarınızı ve ekonomi kurmaylarınızı lütfen gözden geçirin” diyen Muharrem İnce şöyle devam etti: “Size yanlış bilgi verenleri uzaklaştırınız. Merkez Bankasının para politikasını bağımsız uygulamasına müdahale etmeyiniz. Acil olmayan kamu yatırımlarının şimdilik erteleneceğini paylaşınız. Piyasalarda söylenti var, bunu bertaraf ediniz. Yabancı paraların Türk lirasına dönüştürüleceği iddiasıyla ilgili açıklama yapınız.”

TÜRKİYE BÖYLE BİR ÜLKE OLMAYACAK

Türkiye’nin kambiyo kontrollerinin konuşulduğu, sabit kur sistemlerinin tartışıldığı bir ülke olmayacağını belirten İnce, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir hafta içinde bu karanlık tabloyu gidereceğiz. Döviz ve faiz kontrol altına alınacaktır. Erdoğan meydanlarda rabia yapıyordu. Dolar 5 lira olduğuna göre Osmanlı tokadı oldu. Şimdi Osmanlı tokadı devri geldi.”