CiddiGazete- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin oy pusulasında bulunan fotoğrafının üzerinin çizilmesine gerek olmadığını bildirdi.

YSK Başkanı Yener tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Cumhurbaşkanı oy pusulasında 6271 sayılı Kanun’un 12’nci maddesi uyarınca yer alan adaylardan

Muharrem İNCE’nin adaylıktan çekildiğinden bahisle oy pusulasında üzeri çizilerek seçmenlere verildiği yönünde şifahi bilgi Kurulumuz Başkanlığına ulaşmış olmakla, adı geçenin yer aldığı pusula geçerli olduğundan oy pusulasının üzerinde herhangi bir çizim yapılmadan seçmenlere verilmesi ve sandık kurulu başkanlarının bilgilendirilmesi rica olunur.”

'DOĞRULUĞUNU TEYİT EDEMEDİK'

Öte yandan YSK Başkanı Ahmet Yener de CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu gibi oyunu Ankara’daki Arjantin İlkokulu’nda kullandı.

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ahmet Yener, Muharrem İnce ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Bu iddianın doğruluğunu biz de teyit edemedik. Ancak tüm sandık kurulu başkanlarımıza her ihtimale binaen SMS yoluyla gerekli ikazlar ve uyarılar yapılmıştır. Dün de kurulumuz açıkladı. Şu anda cumhurbaşkanı aday pusulasında herhangi bir değişiklik mümkün değildir. 4 aday yer almaktadır. Herhangi bir adayın pusulada adının çizilmemesi gerekmektedir. Bu konuda da sandık kurulu başkanlarımıza ve ilçe seçim kurullarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır.”