CiddiGazete- İran'ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi'ne üç terörist tarafından düzenlenen silahlı saldırıda ikisi çocuk 15 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Terör örgütü DEAŞ, sosyal medya üzerinden yayımladığı yazılı açıklama ile saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şah Çerağ Türbesi'nde bir grup insanın şehit olması ve yaralanmasından dolayı bu kişilerin ailelerine ve tüm İran halkına taziyelerimi sunuyorum" ifadelerini kullanarak, "İran İslam Devrimi düşmanlarının işlediği suçlar listesine bir suç daha eklendi ve Şah Çerağ Türbesi'ne yönelik gerçekleşen bu saldırı kesinlikle cevapsız kalmayacak" dedi.

"BU KÖTÜLÜK CEVAPSIZ KALMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Reisi, "Tecrübeler, İran'ın düşmanlarının, ulusun birleşik saflarında bir bölünme oluşturmayı başaramadıkları için şiddet ve terör yoluyla intikam aldıklarını gösteriyor. Bu kötülük kesinlikle cevapsız kalmayacak ve güvenlik ve kolluk kuvvetleri saldırıyı tasarlayan ve parmağı olan herkese bir ders verecek" ifadelerini kullandı.