İran İsrail'le dalga geçti! İran İsrail'le dalga geçti!

CiddiGazete- İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin 3 oğlu ve 14 akrabası hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniye'nin ailesinden çok sayıda kişinin bulunduğu aracı hedef aldı.

Saldırıda Heniye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği aktarıldı.

Sağlık kaynakları, saldırıda Heniye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

HANİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail'in bugün Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında üç oğlunun öldürülmesinin ardından Hamas lideri İsmail Haniye, "Onların şehadet şerefini bize bahşettiği için Allah'a şükrediyorum" dedi.

El Cezire'de yayınlanan bir telefon röportajında ​​Haniye, İsrail'e teslim olmayacağını ve bu tür eylemlerin kendilerini yıldırmayacağını söyledi.

Haniyeh, "Onların saf kanı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu içindir ve biz yolumuzda yürümeye tereddütsüz devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

El Cezire, bugün başlayan Ramazan Bayramı münasebetiyle akrabaları ve tanıdıklarıyla bayramlaşmak üzere arabalarıyla yola çıkan ailenin, insansız hava aracıyla atılan bir füzeyle vurulduğunu bildirdi.

İsrail'in saldırılarında bugüne kadar Haniye ailesinden 60'a yakın kişi hayatını kaybetti.