CiddiGazete- MHP ve ülkücü kuruluşlarda görev yapmış olan Türk Aydınları Vakfı'nın Kurucu Genel Başkanı İsrafil Çelik, hayatını kaybetti.

İsrafil Çelik'in vefat haberini oğlu Kaan Çelik, babasına ait sosyal medya hesabından duyurdu.

Kaan Çelik yaptığı paylaşımda, "Babam İsrafil Çelik vefat etmiştir. Cenazesi 07.07.2022 Perşembe günü öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığında kılınacak cenaze namazından sonra defin edilecektir" dedi.

İSRAFİL ÇELİK KİMDİR?

1949 yılında, Erzurum'un Oltu ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini ilçesinde, yüksek tahsilini İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nde tamamladı.

İŞ HAYATI

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı (Bakanlık Müşaviri), Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürü, Fiyat-Kalite Standartlar Daire Başkanı ve değişik devlet kurumlarında memuriyetlerde bulundu.

SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİ

Türk Aydınları Vakfı (TAV) Kurucu Genel Başkanı, Türk Düşünce Hareketi Kurucu Üyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Platformu (DOĞUKAP) Yürütme Kurulu Başkanı, Kültürler Arası Dostluk Vakfı (KARVAK) Kurucu Üyesi, Erzurum İl Kalkınma Ajansı Sivil İnisiyatif Derneği Başkanı, Avrasya Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Dayanışma Konseyi Üyesi, Ankara Erzurumlular Federasyonu Üyesi, BAŞKON Yüksek İstişare kurulu Üyesi.

SİYASİ FAALİYETLER

1969-1970: Oltu Genç Ülkücüler Teşkilatı Kurucu Başkanı

1970-1973: İstanbul Ülkü Ocakları 2. Başkanı

1975-1977: İstanbul ÜLKÜTEK Başkanı

2007: MHP İstanbul milletvekili adayı

1999: MHP Erzurum milletvekili adayı

2011: MHP İstanbul milletvekili adayı

2018: İyi Parti İstanbul milletvekili aday adayı