CiddiGazete- Dünyanın en büyük barosu olarak belirtilen İstanbul Barosu'nda seçim yarışı tamamlandı. İstanbul Barosu Genel Kurulu'nun ikinci gününde baro başkanlığı için Haliç Kongre Merkezi'nde saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.

İstanbul Barosu'na kayıtlı 56 bin 944 avukatın seçmen olarak yer aldığı seçimde toplam 144 sandık kuruldu. İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için 9 adayın yarıştığı seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç kazandı.

Toplam sayılan oyun 23 bin 918 olduğu seçimde 7 bin 101 oy ile oyların yüzde 29,69'unu alan Filiz Saraç, seçimi kazandı. Hasan Kılıç oyların yüzde 27,03'ünü, Mustafa Gökan Ahi ise yüzde 19,90'ını aldı.

HUZURUNDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşma yapan İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç, "Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu, 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onurunu yaşatan İstanbul Baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ'TAN KUTLAMA MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, meslektaşı Filiz Saraç'ı başarısından dolayı kutlayan ilk isimlerden oldu. Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "144 yıllık İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı seçilen meslektaşım Av. Filiz Saraç'ı yürekten kutluyor, hukukun üstünlüğü ve adil bir gelecek için yürüteceği mücadelede ekibine ve kendisine başarılar diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul Barosu seçimlerinde, İstanbul barosuna ilk kez bir kadın baro başkanı seçilmesinden dolayı büyük mutluluk duydum. İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı seçilen Filiz Saraç'ı yürekten kutluyorum. Bu ülkeye adaleti hep beraber getireceğiz.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 144 yıl sonra İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı olarak seçilen Avukat Filiz Saraç'ı yürekten kutluyor, Hukukun üstün olduğu adil yarınlar için yürüteceği mücadelede başarılar diliyorum. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı, kadınların omuzlarında yükselecek!