CiddiGazete- "Yerli ve Milli Escobar" yazısıyla birlikte, saçı olmayan bir kafa görselinin kullanıldığı pankartlar İstanbul emniyetini harekete geçirdi.

İlk olarak pazartesi gecesi Fatih ilçesinde asılan pankart nedeniyle Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanı Yiğit Bayrak gözaltına alındı. Bayrak, emniyet müdürlüğündeki ifadesinde, neden saçsız bir baş görseli kullandıklarını şu sözlerle anlattı:

"UYUŞTURUCU SAÇ DÖKER"

Pankartın içeriğinde, söz konusu yabacı diziye kasıt yapılarak, yerli ve milli escobarımız şeklinde ironik bir ifade kullandık. Uyuşturcu kullanımı sonunda insanların saçlarını dahi kayıp edeceklerini belirmek amaçlı saçsız bir başa ait fotoğraf koyduk."

BUGÜN YENİ PANKARTLAR ASILDI

Pazartesi gecesi polisin el koyduğu pankartın benzerleri bugün de İstanbul'un farklı noktalarına asıldı. Emniyet ekipleri, pankartları bir süre sonra fark ederek kaldırdı.

"PANKARTI ASANI BULAMAZSANIZ İLÇE BAŞKANINA İŞLEM YAPIN"

Zafer Partisi'nin uyuşturucuyla mücadele kapsamında farkındalık yaratmak için astığı pankart karşısında emniyet birimleri alarma geçti. Polis birimlerine iletilen uyarı yazısında, pankartları asanların tespit edilememesi halinde, Zafer Partisi ilçe başkanları hakkında işlem yapılması istendi.

İşte emniyet birimlerine gönderilen uyarı metni:

Zafer Partisi ilçe binalarının bir kısmında "Yerli ve Milli Escobar" yazılı pankartların asılı olduğu tespit edilmiştir. Bahse konu pankart ile ilgili, başta Zafer Partisi ilçe teşkilatlanmalarının bulunduğu ilçelerimizde gerekli kontrollerin yapılması, asılı pankartın görülmesi durumunda şahısların tespit edilmeye çalışılması, tespit mümkün değilse de ilçe başkanı hakkında savcıyla görüşmek suretiyle "kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret" suçundan gerekli adli işlemin yapılması ve pankartlara el koyma talimatlarının alınması, gelişmelerden bilgi verilmesi hususları...

can 1444

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Can, pankart soruşturmasıyla ilgili davet edildiği Sirkeci Polis Merkezi'nde ifade verdi.

ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI İFADEYE ÇAĞRILDI

Bugün akşam saatlerinde Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Can ifadeye çağrıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Yerli ve Milli Escobar pankartı üzerine Süleyman Soylu'nun talimatıyla Zafer Partisi İl Başkanımız Mustafa Can ifade vermek üzere Sirkeci Polis Merkezi’ne gitti. Zafer Partililer Polis Merkezi önünde İl Başkanımızı bekliyor" dedi.