CiddiGazete- Seyrantepe'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınında ateş açıldığı bildirildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir.

Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur.

Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

'SİLAH SESLERİ DUYULDU'

İstanbul Valiliği söz konusu olaya ilişkin bir yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün saat 04.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan CHP İl Başkanlığı Binasında görevli Polis Memuru tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine TEM Otoyolunda silah sesleri duyulduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur.

Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde; Tem Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır.

Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun 2. şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir.

Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9mm çapında (2) adet kovan bulunmuştur.

Konuyla ilgili başlatılan incelemeler devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU: KİMSE ÜZÜLMESİN

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyareti sırasında gazetecilerin kendisine yönelttiği soru üzerine söz konusu olay hakkında şunları söyledi:

“Arkadaşlar hiç kimse merak etmesin, kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz, bu tür olaylar olmayacak. Olayları yaratanlar da süratle yakalanıp yargılanacaklar, kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim en büyük arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye’de.”