CiddiGazete- EuroPoll Araştırma tarafından yapılan son seçim anketine göre Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ciddi fark olduğu görüldü.

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimleri için partiler ve ittifaklar çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gündemin çok hızlı değiştiği Türkiye'de oy oranlarının da hız değiştiği gözlemleniyor.

Son seçim anketlerine göre yarışı Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'nın önünde götürdüğü görülürken, yeni bir anket daha açıklandı.

KILIÇDAROĞLU İLE ERDOĞAN ARASINDAKİ OY FARKI

EuroPoll Araştırma, Mart ayında yaptığı Gündem Ölçümü ve Siyaset Algısı Araştırma Raporu'nda vatandaşa "Bugün cumhurbaşkanı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz" sorusu soruldu. Çıkan seçim anketinin sonuçları kamuoyuna duyuruldu.

Cumhurbaşkanı seçimi için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yapılan ankete katılanların yüzde 56,8'i Kılıçdaroğlu'nu tercih ederken, Erdoğan'ın oyu ise yüzde 43,2'de kaldı. Bu seçim anketine göre Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki farkın Kılıçdaroğlu lehine 13,6'a çıktığı görüldü.