CiddiGazete- AKP, Cumhur İttifakı'nı genişletmeye yönelik çalışmaları kapsamında "domuz bağı ve mezar evler"le anılan Hizbullah terör örgütüyle anılan Hüdapar'ın desteğini alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüdapar'a sahip çıktı; "yerli ve milli" olarak nitelendirdi. Erdoğan, NTV'nin yayınında, "HDP eşittir PKK'dır" dedikten sonra Hüdapar- Cumhur İttifakı işbirliğine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

- Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçiminden de zaferle çıkacağından hiçbir kuşkumuz yok. Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık. Cumhur İttifakı'na katılımlar olursa olumlu karşılarız.

hüdapar 244

HÜDAPAR REDDEDİYOR!

Hüdapar'la ilgili uydurma yaklaşımlar var, çirkinlikler var. Hüdapar bunları kabul etmiyor, "Bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz" diyor, tamamen yerli ve milli yapı. Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Uyum olmasa Cumhur İttifakı'nın içerisinde yol yürümeyiz.

- Hüdapar'ın Cumhur İttifakı'na desteğini önemli ve kıymetli buluyorum. Eğer Karabağ'da, Kızılelma'da buluşabiliyorsak, eğitim, sağlık, adalet, emniyette aynı istikamette buluşabiliyorsak bizim ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi aynen uygulayabiliyorsak kapımızı kapatmamız mümkün değil.

HÜDAPAR'IN "TÜRK" KELİMESİNE ALERJİSİ VAR

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hizbullah'ın devamı oldukları iddiasını kesin dille reddederken, partinin yönetim kademesindeki birçok ismin geçmişte terör örgütü Hizbullah yöneticisi olmak suçlarından mahkûmiyetleri bulunuyor. Eyalet sistemi ve özerk federasyonun tartışılmasını isteyen Hüdapar'ın programında, "Ne mutlu Türküm diyene" yazısının silinmesi, "Kürtçe'nin, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi", "Kürtçe'nin eğitim dili olması" yer alıyor.

HDP PKK'YA, HÜDAPAR HİZBULLAH'A "TERÖR ÖRGÜTÜ" DEMİYOR

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 23 Mart 2022'de TVNET'te yayınlanan "Sert Sorular" programına konuk oldu. Partilerinin Hizbullah ile anılmasına ilişkin soruya cevap veren Yapıcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil" dedi. Yapıcıoğlu, Hizbullah üyelerine avukatlık yapmasına ilişkin ise "Onları savunmam bir tesadüf değildi. Medyatik isimler olduğu için gündem oluyordu. PKK dahil terör örgütü olarak anılan birçok dosyayı takip ettim" dedi.

PKK'yı terör örgütü olarak görüp görmediğine ilişkin de konuşan Yapıcıoğlu, "Biz sadece PKK diyoruz. Önüne arkasına başka sıfat koymuyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı bileşenlerinden Devlet Bahçeli, Hüdapar ile ilgili henüz bir değerlendirme yapmadı. Bahçeli'nin Erdoğan'ın düşüncelerine paralel tavır sergileyeceği belirtildi. Mustafa Destici ise çekincesini ifade etti ancak her hangi bir tavır içine girmedi.