CiddiGazete/Özel- Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri için Sinan Oğan'ın AKP'ye iltica etmesinin ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a çevrildi.

Millet İttifakı'nın amiral gemisi CHP, Özdağ ile irtibat kurmanın yollarını aradı. Daha önceki sert söylemleri nedeniyle temas trafiği önce gayri resmi görüşmelerle "nabız yoklaması" şeklinde başladı.

ÜKÜŞ, ALİ ÇOLAK'I ARADI

CHP Genel Merkezi'ndeki değerlendirmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden İmambakır Üküş, Zafer Partisi Teşkilat Başkanı Ali Dinçer Çolak'ı arayarak konuşmak istediğini söyledi. Üküş, Ankara'da bir araya geldiği Çolak'tan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında irtibat sağlanması konusunda yardımcı olması ricasında bulundu.

Ali Dinçer Çolak, konuyu Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat'la değerlendirerek Ümit Özdağ'a çıktı. Özdağ ile yapılan üçlü toplantının ardından temas kurulmasına yakılan yeşil ışık, İmambakır Üküş'e bildirildi. İmambakır Üküş de CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile birlikte Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Ardından Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'nde bir araya gelmesi sağlandı.

Önce heyetler arasında, sonra da Kılıçdaroğlu ile Özdağ baş başa görüştü. Ümit Özdağ'ın "yazılı mutabakat" önerisine Kılıçdaroğlu karşı çıkmadı; metnin ana hatları konuşuldu.

METİN ÖZDAĞ'IN KALEMİNDEN ÇIKTI

Ardından Özdağ, bizzat kaleme aldığı metni, temas zeminini hazırlayan Zafer Partili yöneticilerle CHP Genel Merkezi'ne gönderdi.

CHP Genel Merkezi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun direktifleri doğrultusunda, metnin özü bozulmayacak şekilde küçük çaplı ekleme ve çıkarmalarda bulundu.

Ardından akşam yemeğinde buluşan Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu, metin üzerinde bir kez daha bizzat çalışarak, bugünkü metinde mutabık kaldı ve kamuoyuna destek bildirimi yapıldı.