CİDDİGAZETE/ÖZEL

İYİ Parti'nin 12 Ağustos'ta yaptığı ikinci olağanüstü genel kurulda Meral Akşener, bazı çevrelerce çok beğenilen bir konuşma yaptı. Bugüne kadar Akşener'in konuşma tarzı dışında ifadeler ve cümle kurumlarıyla dikkati çeken konuşma metnini kimin yazdığı merak edildi.

Metni prompter ekranından okuyan Meral Akşener, metnin yazılması için eski devlet bakanlarından ve partiyi kısmen birlikte yönetmeye çalıştığı Sadi Somuncuoğlu'ndan yardım istediği öğrenildi. Somuncuoğlu'nun direktifleri doğrultusunda Bahadırhan Dinçarslan isimli yazar tarafından editörlüğü yapılan metinde, partinin ortaya koyduğu siyaset anlayışına aykırı olarak milliyetçi söylemlerin öne çıktığı görüldü.

Bu kez metni kaleme alan kişi merak konusu oldu. Herkes konuşma metninin Meral Akşener tarafından yazıldığını düşünerken, Bahadırhan Dinçarslan ismi ön plana çıktı. Dinçarslan, kongre günü attığı tivitte takipçilerine, "Nasıl, konuşmayı beğendiniz mi?" sorusunu yöneltti. Dinçarslan'ı yakından tanıdığı düşünülen bazı takipçileri, İslam motifli ifadelerin Dinçarslan'ın inanç sistemiyle uyuşmadığı imasında bulundu. Bir takipçisi, "Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar müslümanız" ifadesi için, Tanrı Dağı ile Hira Dağı'nın yüksekliklerini ön plana çıkartan ifadeler kullandı.

Meral Akşener'in konuşma metnini yazdığını iddia eden Bahadırhan Dinçarslan'ın tivit dünyasında bunlar yaşanırken, bir de 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yazıp, daha sonra sildiği tivitler olduğu ortaya çıktı.

Dinçarslan'ın 15 Temmuz hain darbe girişimini değerlendirdiği ama daha sonra sildiği tivitler silsilesi şöyle: