CiddiGazete- Salatalık, yaz mevsiminde en sık tüketilen sebzelerden biridir. Salatalığın kabukları, çoğu kişi tarafından çıkarılır ve atılır. Ancak, salatalık kabuklarının da birçok faydası vardır. İşte, salatalık kabuklarının faydaları:

1. Cilt sağlığı: Salatalık kabukları, cilt sağlığına iyi gelir ve sivilce gibi cilt sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.

Salatalık kabuğunu ince katmanlar halinde cildinizde beklettiğinizde, cansız görünümü ortadan kaldırabilirsiniz. Cilt tonunu eşitleme gücü olan salatalık, hücrelerin canlanmasına yardım ederek elmacık kemiklerde ve alın bölgesinde dengeli bir parlaklık kazandıracaktır.

2. Sindirim sistemi: Salatalık kabukları, sindirim sistemi sağlığına iyi gelir ve kabızlığı önler.

3. Antioksidanlar: Salatalık kabukları, antioksidanlar açısından zengin olduğu için vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı olur.

4. Mineral ve vitaminler: Salatalık kabukları, mineral ve vitaminler açısından zengindir ve vücudun ihtiyacı olan besinleri sağlar.

5. Kilo verme: Salatalık kabukları, kilo verme sürecine yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırır.

Salatalık kabuklarını yıkayarak tüketebilirsiniz veya salatalarınızda kullanabilirsiniz. Ancak, organik salatalıkların kabukları daha sağlıklıdır ve mümkünse organik olanları tercih etmeniz önerilir.

Özetle; salatalık kabuğu, öncelikle kalorisi bulunmayan bir kaynak olarak öne çıkıyor. Özellikle deriyi dolgunlaştırma ve kırışıklıkları önleme konusundaki kalojen ismiyle bilinen silisten meydana gelmektedir. Bu sebepten dolayı daha genç ve pürüzsüz bir cilt elde etme şansı verdiğini dile getirmek mümkün.

(Milliyet)