CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KYK borçlarının faizine yönelik vaadinin ardından şimdi de motorlu taşıtlarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) ilişkin vaadiyle gündeme geldi.

DÖRTTE BİR ORANINDA İNDİRİM

Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gece sosyal medya hesabından yayımladığı video ile motor hacmi 1600 cc ve altındaki otomobillerde ÖTV'yi dörtte bir oranında indirme vaadinde bulundu.

İLK OTOMOBİLİNİ ALANA SIFIR ÖTV

CHP Genel Başkanı, daha önce ilk otomobilini alan gençler için sıfır ÖTV vaadinin de halen geçerli olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, araç almayı düşünenlere de alımlarını bir süre erteleme çağrısında bulundu.

İŞTE PAYLAŞILAN O TABLO

Kılıçdaroğlu'nun bu vaadinin hayata geçmesi durumunda hangi otomobil markasında ne kadar indirim olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bununla ilgili hazırlanan bir tablo da sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaadinin gerçekleşmesi halinde otomobillerin bugünkü fiyatları:

liste 11

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı videoda ÖTV ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

İnatla, hayat kalitenizi düşürmeye çalışan ceberrut bir iktidar var karşımızda. Oysa milletimiz çok mütevazı, bir evi, bir arabası, güzel. huzurlu bir ailesi olsun istiyor. Sadece bu kadar. Hepsi bu. Bu bile çok görülüyor insanımıza.

Bakın yoksulların, en savunmasızların üstü çizildi. Orta sınıfın altındaki haneler dibe düşürüldü. Özellikle tipik orta sınıf içi sınıfı çocuklarının basamakları tırmanarak standart atalama olasılığı ellerinden alındı. İktidar sadece ihalecilere, beşli çetelere, mafyalara, çantacılara çalıştı.

İşte bugün ivedilikle yapacağımız bir iyileştirmeyi hatırlatmak ve kritik bir çağrı yapmak için sizleri mutfağıma davet ettim. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV.

Türkiye'de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz.

İlk yapacağımız iş 1,6 motor otomobillerde vergileri bugünün 4'te 1'i oranında indirmek olacak. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. İkinci el parasıyla sıfır araba alabileceksiniz.