CiddiGazete- Cumhur ve Millet ittifaklarına mesafeli ülkücülerin 100 binin üzerinde tercih hakkı kullanarak cumhurbaşkanı adayı yaptığı Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta 5.17 oranında oy alarak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasında rol oynadı.

Zafer Partisi'nin amiral gemisi olduğu ATA İttifakı'nın aday gösterdiği Sinan Oğan, seçim döneminde zaman zaman Ümit Özdağ ile gerginlik yaşadı ancak bu tartışmalar kamuoyuna yansımadı.

Sinan Oğan, aday olabilmesi için verilen 100 binin üzerindeki oyun şahsından kaynaklandığını savunurken, Ümit Özdağ farklı görüş ifade etti. İkili arasında zaman zaman bu nedenle tartışmalar yaşandı.

14 Mayıs'ta yapılan seçimde 5.17 oranında oy alan Sinan Oğan, ikinci tur için kendisini kıymetlendirerek siyaset yapmaya devam etti.

Özellikle Millet İttifakı için önemli hale gelen Sinan Oğan, tercihini daha önce ağır ifadeler kullandığı Cumhur İttifakı'ndan yana kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLE 2. KEZ GÖRÜŞMEDİ

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Sinan Oğan, CHP Genel Başkanı'yla ikinci tur öncesi bir araya gelmedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi'ne ziyaret yapacağı gün İstanbul'a giden Oğan, Ümit Özdağ'dan habersiz Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Sinan Oğan'ın 14 Mayıs'taki seçimlerin hemen ardından "cumhurbaşkanı yardımcılığı" talebiyle Millet İttifakı'yla görüşmeye hazır olduğu ancak araya giren "hatırlı" bir ismin rotayı değiştirdiği öğrenildi.

Rusya ve Azerbaycan'da eğitim gören Sinan Oğan'ın İlham Aliyev ile eskiye dayanan bir irtibatı olduğu, Azerbaycan Devlet Başkanı'nın telefonu üzerine İstanbul'a giderek Erdoğan ile görüştüğü öğrenildi.

Sinan Oğan, 28 Mayıs'taki seçimleri Erdoğan kazanırsa AKP hükümeti içinde görevlendirilecek, bu gerçekleşmezse, Azerbaycan'da görev alması veya ticaret yapmasının yolu açılacak.