CiddiGazete- Hizbullah patentli Hüdapar'ı masanın altına saklayan Cumhur İttifakı'nda en büyük darbeyi MHP yedi. Baraj çizgisinde dolaşan Devlet Bahçeli'nin kontrolündeki MHP, özellikle Hüdapar'a Meclis kapısı açılmasıyla ülkücü tabanın kafasında soru işaretlerini artırdı. Balgat her ne kadar topu AKP'ye atsa da seçmen faturayı Devlet Bahçeli'ye kesti.

MUHARREM İNCE DE İNİŞTE

MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, şirketinin yaptığı son ankete ilişkin ayrıntıları canlı yayınında açıkladı.

14 Mayıs öncesi açıklayacakları son anketin çalışmalarına başladıklarını anlatan Kulat, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik ilginin "çok ciddi şekilde aşağıya indiğini" söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan'ın hem MHP'den hem de İYİ Parti seçmeninden oy almaya başladığını anlatan Mehmet Ali Kulat, "Sinan Oğan hem MHP'den hem İYİ Parti'den; ama ağırlıklı olarak MHP'den oy almaya başladı. Kavgasız bir dil kullanıyor. Birilerine ağır ithamlarda bulunmuyor. Bu genç seçmende ilgi oluşturuyor. Türk milliyetçileri Sinan Oğan'ı bu anlamda destekliyorlar, onu görüyorum" dedi.

"SEÇİM İLK TURDA BİTİYOR"

MAK Araştırma'nın elindeki son verilere göre seçimin "çok büyük bir ihtimalle" ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanacağını söyleyen Kulat, şu ifadeleri kullandı:

- Bizim elimizdeki veriler çok büyük bir ihtimalle ilk turda Kılıçdaroğlu lehine biteceğini söylüyor. Geçen haftalarda böyle söylemiyordum. Tekrar söylüyorum; süreç çok dar.

- Eğer Muharrem İnce ve Sinan Oğan ikilisinin oy oranı yüzde 5 üzerine çıkarsa seçimin ikinci tura kalma ihtimali çıkar. Bizim elimizdeki veriler toplam oyların 5'in altında kalacağına yönelik.