CiddiGazete- İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında 9 Eylül’de, Gündoğdu Meydanı’nda 2 milyonu aşkın kişiyle bir araya gelen ünlü sanatçı Tarkan’ın konser gelirini nereye bağışlayacağı belli oldu.

“Dünyanın en kalabalık ilk 5 konserinden biri” olarak tarihe geçen konserden Tarkan’ın ücret alıp almadığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamıştı.

FOX TV’den ayrılarak Halk TV’ye geçen İsmail Küçükkaya’nın programına katılan Tunç Soyer, “Tarkan para almadı mı” sorusuna, “Tarkan’ın cebine 1 kuruş girmeyecek. O kadar yüce gönüllü ki. Alması gereken ücreti hayır işine aktaracak. Yurt mu yapsın, kreş mi yapsın diye konuşuyoruz" cevabını vermişti.

BAĞIŞ YAPILAN YERLER

Tarkan’ın konser gelirini hangi kurumlara bağışladığı belli oldu.

Tarkan konser geliriyle Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Darüşşafaka’ya bağışta bulundu.

MOR ÇATI KADIN SIĞINAĞI VAKFI

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı resmi Twitter hesabından, “Sevgili @tarkan’dan kadınların ve çocukların şiddetsiz bir dünyada özgürce yaşamaları için sürdürdüğümüz çalışmalara destek aldık. Tarkan’a teşekkür ediyoruz ve dayanışmamızla özgür ve eşit bir hayatı kuracağımızı biliyoruz” mesajı paylaşıldı.

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ

Darüşşafaka Cemiyeti’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,

“Türkiye’nin Megastarı Tarkan; 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı vesilesiyle verdiği konserin ardından, 159 yıldır nitelikli eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka’ya bağışta bulundu.

Megastar Tarkan’a; 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunun 100. yılına özel gerçekleştirdiği konserin ardından Darüşşafa Eğitim Kurumlarımızdaki ‘Kültürel ve Yaşam Merkezi’ne verdiği çok kıymetli destekten dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.