CiddiGazete- Ülkü Ocakları önceki genel başkanı Sinan Ateş'in geçtiğimiz cuma günü silahla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya'nın da bulunduğu üç kişi dün tutuklandı. Soruşturma kapsamında bugün de cinayet sonrası MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu listesinden çıkarılan ve şüphelilere para transferi yaptığı öne sürülen Ufuk Köktürk’ün de aralarında bulunduğu dört kişi sorgulanmak üzere adliyeye sevk edildi.

"ARABANIN ARKASINA SAKLANDI, 5 KURŞUNLA VURDU"

Firari tetikçi Eray Özyağcı, Balkaya'nın kullandığı 35 plakalı motosikletten indikten sonra, Sinan Ateş'in bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Ateş'in geldiğini görünce saklandığı aracın arkasından çıkarak ateş etmeye başladı. Özyağcı'nın silahından çıkan beş kurşun Ateş'e, bir kurşun da beraberindeki Selman Bozkurt'a isabet etti. Bu arada, olayın üzerinden beş gün geçmesine karşın halen yakalanamayan firari tetikçi Özyağcı hakkında çeşitli suçlardan arama kaydı olduğu ifade edildi.

"KÜÇÜK BİR HESABIM VAR" DEDİ

Tutuklanan motosiklet sürücüsü Balkaya, mahkemedeki ifadesinde, "Eray Özyağcı (tetikçi) bana 'Husumetlim var Ankara'ya gidelim' dedi. Olay günü de 'Küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle' dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray'ı alarak uzaklaştım" dedi.

Tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç'ın ise "Beni İstanbul'dan bir arkadaşım aradı. 'İki arkadaş Ankara'ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin' dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok" iddiasında bulundu.

Öte yandan şüphelilerin olaydan bir gün önce Sinan Ateş'i takip ettikleri ve bürosunun bulunduğu Çukurambar'da keşif yaptıkları bilgisine ulaşıldı. (T24)