Kamu görevlilerinin seçimde aday adayı olabilmeleri için süre bugün doldu.

Önemli isimler adaylık için istifa kararı aldı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, DİSK Başkanı Kani Beko, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya istifasını açıkladı.

Önemli isimler gün içinde aday adaylığı için görevi bıraktı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok adaylık için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifa etti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da istifa etti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz adaylık teklifinin AK Parti Genel Merkezi’nden geldiğini söyledi. Yusuf Ziya Yılmaz 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

BİR İSTİFA DA KONYA'DAN

Bir diğer istifa haberi Konya’dan geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

Konya'ya 2004 yılından itibaren belediye başkanı olarak hizmet verdiğini belirten Akyürek, kentin gelişmesi için bugüne kadar elinden geleni yapmaya çalıştığını, her seçim döneminde artan oy oranlarıyla vatandaşın teveccühünü gördüklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

BURDUR VALİSİ İSTİFA ETTİ

Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI DA GÖREVİNDEN AYRILDI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden ayrıldı.

SGK VE TRT'DEN İSTİFALAR

Kamu kurumlarından da istifalar geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

SGK'nin 18 Aralık 2015'ten bu yana başkanlığını yürüten Bağlı, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifasını sundu. Bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı da yapan, evli ve dört çocuk babası Bağlı'nın Şanlıurfa veya Gaziantep'ten aday adayı olması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda uzun yıllar yöneticilik yapan ve TRT Genel Müdür Yardımcılığı'na 2017 başında atanan Fethi Fahri Kaya'nın, memleketi Eskişehir'den aday adayı olacağı belirtiliyor.

TRT Hukuk Baş Müşaviri Avukat Maruf Okuyan da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN EKONOMİ DANIŞMANI DA ADAY ADAYI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu da Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu.