CiddiGazete- İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü altı kişinin yaşamını yitirmesine, 81 kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'la irtibatlı olanların yakalanmasına yönelik yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda saldırının yapılmasına yardım ve yataklık ettiğini tespit ettikleri Hüsam kod adlı A.K. isimli teröristin Suriye'ye kaçtığını belirledi.

Suriye'de görevli Türk polis ekiplerine bilgi verilmesi üzerine, Azez'de operasyon gerçekleştirildi. A.K., gözaltına alındı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hüsam A.K'nin Suriye Azez'de yakalandığını bu akşam duyurdu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"13.11.2022 günü saat 16.13 sıralarında İlimiz Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırı eylemini gerçekleştiren şahıslarla aynı yerde kalan ve bahse konu örgüt mensubuna söz konusu eylemi gerçekleştirmesinde yardım/ yataklık eden HÜSAM A/K isimli örgüt mensubu Suriye Azez'de Emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır."

ALBASHIR'IN İFADE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın da ifadesi alınmaya devam ediyor. Albashır'ın mülakatın ardından, avukat huzurundaki resmî ifadesinde de saldırı emrini PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü içerisinde üst düzey olarak istihbarat biriminde faaliyet yürüten "Hacı" kod adlı teröristin verdiğini söylediği öğrenildi.

Albashır'ın, iki ay Mümbiç'te kaldıktan sonra dört ay önce Türkiye'ye geldiğini ve bombayı da "Hacı"dan gelen emirle patlattığını söylediği belirtildi.