CiddiGazete- İlçe başkanlarının görevden alınmasına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, 13 Şubat'ta partisinden istifa etti. Çokal istifasına gerekçe olarak, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer'le yaşadığı sorunları öne çıkardı.

YAVUZ TEMİZER ANKARA'YA DÖNECEK

Suların durulduğu düşünülen İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'nda bu akşam sürpriz bir gelişme yaşandı. Genel merkezin talimatıyla Yavuz Temizer görevden alındı. Genel Başkan Meral Akşener'in Temizer'i partiden istifa eden Tuğba Vural Çokal'ın yerine genel başkan yardımcılığına atayacağı öğrenildi. Yavuz Temizer, daha önce de genel başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı.

YÖNETİM YENİ BAŞKANI BELİRLEDİ

Temizer'in görevden alınmasından sonra bu akşam olağanüstü toplanan İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu, yapılan oylamayla yeni başkan seçti. Yönetim kurulunda yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Başaran, genel merkezin onayıyla Antalya İl Başkanı oldu.

Ankara'ya geri dönecek olan Yavuz Temizer ise Tuğba Vural Çokal'ın istifasıyla boşalan genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturacak.