CiddiGazete- İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKP'nin başörtüsüyle ilgili Meclis'e sunduğu "anayasa değişikliği teklifi" ile ilgili açıklama yaptı.

Zorlu, konunun Genel İdare Kurulu'nda değerlendirildiğini, Meclis'teki oylamanın kapalı yapacağını, yasa gereği grup kararı alınamayacağını, GİK'te ağırlıklı olarak "evet" sonucunun ağır bastığını söyledi.

AKP'NİN SİYASİ HAMLESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kanun teklifi"nin ardından AKP'nin siyasi hamlesiyle Meclis'e sunulan anayasa değişikliği önerisi, İyi Parti Genel İdare Kurulu'nda değerlendirildi.

Toplantının ardından İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partinin kanaatini aktardı. Zorlu, ülke ve milleti yakından ilgilendiren kritik konularda partinin yetkili kurullarıyla karar almayı gelenek haline getirdiğini belirtti.

Konunun GİK toplantısında değerlendirildiğini söyleyen Kürşad Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

"GİK'te iki hususun altı çizildi. Bu metinde riskli gördüğümüz, ileride problem yaratacağını düşündüğümüz bazı temel hususlar, ifadeler var. Bunların değiştirilmesi gerekmektedir. GİK'ten çıkan birinci eğilim, ortak görüş budur. GİK'te çoğunluğun eğilimi olumlu bir kanaat içerisinde olduğumuz ve evet yönündedir. Anayasa değişikliklerinde gizli oylama olması nedeniyle burada bağlayıcı bir karar, grup kararı alamıyoruz."

Zorlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve parti kurucular kurulu ile bir araya geleceğini ve yetkili kurulların Anayasa değişikliği metni üzerindeki eğilimini etap etap paylaşacaklarını ifade etti.