CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lapseki ilçesinde düzenlenen 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde konuştu. Daha sonra Biga'ya geçen Erdoğan toplu açılış töreninde muhalefete yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki grup toplandısında, "CHP, HDP'ye ağzının payını veremedi. CHP'nin HDP'ye boyun eğmesi milli güvenlik adına hazindir. İYİ Parti'nin siyaset üstü duruşunu tebrik ediyorum" diyerek teşekkür ettiği İyi Parti'yi bugün "PKK yandaşı" ilan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Osmanlı döneminde Rumeli ve Batı Anadolu'ya giden tüm kuvvetler Biga'da toplanıp buradan yola çıkardı. Donanmanın seferlerine katılan birliklerin toplanma yeri de Biga idi. Bunun için Biga eskiden beri önemli ve stratejik bir yerleşim yeri olarak bölgesine ve milletine hizmet etmiştir. Biz de Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesini yerleştirme vesilesini Biga'da taclandırmak istedik.

Biga'nın tarihiyle birlikte gönlümüzde de yeri ayrıdır. Buraya ilk geldiğimde karşımda sadece 10 kişi vardı. Vehbi abimiz rahmetli. Burada onunla yola çıkmıştık. Sayı 10 kişi. Şimdi hamdolsun on binler var.

"ESERLERLE KONUŞUYORUZ"

Biga'da gerçekleştirdiğimiz eserlerin resmi açılışını yaparak Çanakkalemizin aydınlık geleceğine yeni kapılar açıyoruz. Biz eserlerle konuşuyoruz. Biz eserlerle konuşuyoruz. 72 milyon lira yatırım bedeli olan Çanakkale Karasal Sayısal Yayın Kulesi'nin açılışını yapıyoruz. Ayvacık ve Ezine ilçelerimizde 151 milyon liralık yatırımla 239 afet konutu ile alt yapı tesislerinin açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Kurumlarımıza ait hizmet binaları ile tamamlanan diğer eserlerin de resmi açılışlarını buradan yapıyoruz. Millet olarak 19. yüzyılın ilk çeyreğinde çok büyük kayıplar vermenin yanında çok büyük zaferler de kazandık. Milli mücadelemizi başarıyla sonuçlandırdık.

Üzerimize gelen hayasız akınlar hala durmadı. Bir asır önce tüm güçleri ile Çanakkale'ye dayananların içlerindeki heves hala sönmemiştir. Hamdolsun bizim mücadele azmimiz dipdiridir. Bu ülke ve bu millete pranga vuracaklarını sananları zelil eden kahramanların soyunun tükenmeyeceğini göstermeyi sürdüreceğiz. Mehmetçik ifadesine ismini veren Bigalı Mehmet Çavuş'un gösterdiği kahramanlığı unutmadık. Mehmet Çavuş silahı ile küreği ile yerde bulduğu taşla eline ne geçerse onunla düşmanı durdurmuş ağır zayiyatlar verdirmiş ve geri çekilmeye zorlamıştı.

Enerjide şehrimizin pek çok yerine daha iyi hizmet verecek alt yapılarını hizmete açıyoruz.

Millete pranga vuracaklarını sananları zelil eden kahramanların soyunun tükenmeyeceğini göstereceğiz. Bize bu toprakları vatan haline getiren ecdada layık olmamız gerekiyor.

Ülkemizi sağlıkta, eğitimde, adalette, sanayide, tarımda, enerjide velhasıl her alanda güçlendirmenin mücadelesini verirken şanlı tarihimizden şanlı kahramanlarımızdan güç alıyoruz.

2022'NİN 18 MART'INA KADAR ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜ AÇILACAK

Siz ne kadar zavallısınız? Bu ülkede dikili bir ağacınız yok. Dün CHP vardı. Arkasından başkaları geldi. Onlar aynı şeyi söylemediler. Biz geldik. Biz bunlar gibi mi yaptık? Hayır. Biz ülkemizi süratle kalkınmanın gayreti içerisine girdik. Dik durmaya devam edeceğiz. 2001'den itibaren aldığımız Türkiye'ye bakın. 19 senede nerelere getirdik. İnşallah 2022'nin 18 Mart'ına ulaşmadan Çanakkale Köprüsü'nü açacağız. Bugün son tabliyenin vidalarını sıktık. Biz buyuz. Bay Kemal senin bu işlere kudretin yetmez. Senden bir şey de olmaz. Senin hizmet gibi bir derdin yok.

Utanmadan, sıkılmadan bu köprüyü kullanırlar. Kullansınlar.

Vidaları sıktık. İnşallah bunların da vidalarını sıkacağız. 2023'ün haziranına hazır olacağız. Kalkıyorlar yatıyorlar erken seçim. Yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz. Siz koruk üzümden anlarsınız. Biz olgunlaşmış üzümü yemeye devam ediyoruz. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleir bile ulaşamaz.

"CHP, İP, HDP TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARIDIR"

Bu CHP, bu İP, bu HDP hep birlikte terör örgütü PKK'nın yandaşlarıdır. Bunlar onlarla beraber yol yürüyor. Biz de Cumhur İttifakı olarak MHP ile beraber yolumuzda yürüyoruz. Biz bu milleti vatanı sevenlerdeniz. Böyle de yolumuza devam edeceğiz.

Kendisini böyle rezil duruma düşüren başka bir muhalefet yoktur. Ne yaparlarsa yapsın büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar.

Ülkemizin menfaatleri için hangi mücadeleye girilmişse bunlar karşı çıkmıştır. Milletimiz günü geldiğinde bunun hesabını sandıkta soracak. Şu anda bu şehitlerimize bu saygısızlığı yapanı dokunulmazlığını kaldırmak üzere Meclis'e gönderdik. Muhalefet adı altında ülkesine ve değerlerine saldıranlara diyorum ki, o yumrukları millete değil gücünüz yetiyorsa bize saldırın.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ

Ahlak yoksunu. Nasıl sen böyle bir küfür yaparsın. Bir kadın olarak, bir bayan olarak sen bu lafı nasıl söylersin.