Malum, İYİ Parti başkanlık divanında konuşulanlar belli gazetecilere ve gazetelere servis ediliyor. Bunlardan biri de Sözcü'den Saygı Öztürk. Saygı Öztürk daha önceki yıllarda da belli servislerin kendisine verdiği yazıları "Ben yazdım" diye okuyucuya aktaran bir isim. Bir ara ekmeği kesilen Öztürk, İYİ Parti Başkanlık Divanı'yla sahalara hızlı bir dönüş yaptı!

Saygı Öztürk, cumartasi günü Meral Akşener'le evinde görüşen beş kişilik kurulun isimlerini yazıyor. Bunu herkes biliyor, bunda bir sıkıntı yok. Ancak bu beş kişi ve Meral Akşener arasında geçen konuşmayı da bugün gazetesinde manşete taşıyor. Bu konuşulanları Saygı Öztürk'e kim servis ettiyse, İYİ Parti'deki köstebek de odur!..

Saygı Öztürk'ün haberine konu olan isimler:

1- Meral Akşener

2- Koray Aydın

3- Lütfü Türkkan

4- Ahad Andican

5- Aylin Cesur

6- Şenol Bal

Evde dinleme cihazı yoksa, çay servisi yapan eleman bilgi vermediyse, resmi bir açıklama da yapılmadıysa, Saygı Öztürk'e konuşulanları aktaran bu altı isimden biri olmalı!

GELELİM GERÇEKLERE

Saygı Öztürk'e isimler bir gün önceden verildi. Yani Cuma günü akşam belli olan listede Meral Akşener'in evine girecek isimler Koray Aydın, Lütfü Türkkan, Ahad Andican, Aylin Cesur ve Şenol Bal. Oysa cumartesi günü İYİ Partililer dışarıda beklerken son anda bu listeye iki kişi daha dahil edildi. Genel Başkan yardımcısı Berna Sukas ve İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal.

Saygı Öztürk'e liste akşamdan verildiği için, eve giren heyete sonradan dahil edilen iki kişinin yazılması unutuldu; köstebek, o temaşa içinde bilgi güncellemesi yapamadı!

Saygı Öztürk, cumartesi günü yapılan görüşmede Meral Akşener'in ikna edildiğini yazıyor. Çünkü kendisine aktarılan bilgi bununla sınırlandırılmış, torununun da ismi verilmiş, bunlarla kolaj yapması istenmiş; daha ötesi yok...

Daha ötesini biz yazalım: Meral Akşener, perşembe günü 12 kişiyle toplantı yaptı. Dönüş kararı o zaman kesinleşti. Ancak buna siyaseten bir zemin hazırlamak için cumartesi günkü organizasyonun ses getirecek düzeyde olması kararı alındı.

Perşembe günü yapılan toplantıya katılan 12 kişi kim miydi? O da bizde kalsın!