25 Ekim tarihinde kurulan İYİ Parti, 10 Aralık'ta olağan genel kurulunu yaptı.
Bununla ilgili daha önce örnekler olduğu iddia edilerek, 12 Haziran 2018 tarihinden itibaren yapılacak tüm seçimlerde İYİ Parti'nin de yer alabileceği, resmi ağızlar tarafından dile getirildi.
10 Aralık kongresine olan güven daha sonra tedbirli tavra dönüştü ve 1 Nisan'da bu kez olağanüstü genel kurul yapıldı.
Adeta kongreler partisine dönen İYİ Parti'deki tedirginlik hala geçmiş değil. 15 Temmuz'da açıklanacak "seçime girecek partiler" listesinde yer alamama kaygısı, 1 Nisan'da yapılan olağanüstü genel kurula rağmen giderilmedi.
Tüzüğe uygun gerçekleşip gerçekleşmediği tartışılan il, ilçe ve büyük kurultay için iptal başvurusunun gündeme gelebileceği çekincesi, İYİ Parti'nin mutlaka can simidine ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.
Ne demek istiyoruz?
Şöyle ki: İYİ Parti olası bir olumsuz kararla karşı karşıya kalırsa, seçim ittifakına değil, tabelası altında seçime gireceği bir siyasi partiye ihtiyaç duyacak.
CHP ve SP ile seçim ittifakı yapılabilir ancak İYİ Parti'den topyekün bir taşınma söz konusu olmaz.
Bunun için daha önce de gündeme gelen Demokrat Parti seçeneği tekrar devreye girer. Yani; seçimlerde İYİ Parti taraftarları Güneş ambleminin altına değil, "Kırat"a mühür basar.
Bu bir öngörü elbette...
Tahmin ediyorum, İYİ Parti cephesinde bununla ilgili temaslar yapılıyordur. Bunun yolunu kesmek için AK Parti'nin de DP ile temasları mutlaka olacaktır.
Bir kaç ay içinde; özellikle de AK Parti genel kurulundan sonra, barajı geçmek için DP İYİ Parti'ye değil, seçimlere girebilmek için İYİ Parti DP'ye iltihak ederse kimse şaşırmasın! Çünkü ittifak yapacak her bir partinin ayrı ayrı seçime girebilme yeterliliği olması gerekiyor...
Tekrar ediyoruz... Bu bir öngörü...