CiddiGazete- Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayı düşünen İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen, görevinden istifa etti.

Pazartesi günü Ankara'da yapılan il başkanları toplantısının ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşen Eren Ekmen, istifasını yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Ekmen'in istifasını açıkladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz dönem genel seçim sürecine girildiğinde, seçime kısa süre varken mevcut il başkanlarının milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesi parti teşkilatlarında bir takım sıkıntılar yaşanmasına sebep olmuştu.

Milletvekili aday adayı olmayı düşündüğüm ve seçim sürecine girerken parti teşkilatımızın bekasına verdiğim önemi için, 20.06.2022 tarihinde genel merkezimiz tarafından düzenlenen il başkanları toplantısı sonrasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in görüşünü alarak ve bilgisi dahilinde İyi Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Eskişehir İyi Parti yeni İl Başkanı ve yönetimiyle aynı tempo ve şevkle ülkemizin ve şehrimizin geleceği için birlikte çalışacağımızı bilmenizi isterim.

Bu süreçte birlikte çalıştığım tüm parti teşkilatlarımıza ve benimle birlikte görev yapan yöneticilerimize teşekkür ediyorum."

32 yaşındaki Eren Ekmen, 2018 seçimlerinde de İyi Parti'den 3. sıra Eskişehir Milletvekili Adayı olmuş ancak seçilememişti. Ekmen, geçen yıl Temmuz ayında istifa eden Mehmet Ektaş'ın istifasının ardından yönetim kurulunda yapılan seçimle Eskişehir İl Başkanı olmuştu.

YENİ BAŞKANDAN GENEL MERKEZE ZİYARET

Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan Eren Ekmen'in yerine İyi Parti Eskişehir İl Başkanlığı'na emekli diş hekimi Emine Edizgil atandı. Edizgil, 2014 mahalli seçimlerinde MHP'nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı, 2015'teki genel seçimlerde de milletvekili adayı olmuştu. İyi Parti'ye geçen yıl Haziran ayında üye olan Emine Edizgil, genel merkezde genel başkan yardımcılarıyla tanıştıktan sonra yetki belgesini aldı.