İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, İzmir 1. bölge 5. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Görevinden istifa etmeden milletvekilliğine adaylık başvurusu yapmasına izin verilen Özel, genel başkan Meral Akşener'in takdiriyle İzmir 1. bölge 5. sıraya yazıldı.

Henüz dört aylık Gençlik Kolları Başkanı olan ve genel merkezde kurumsal olarak hiç bir proje ve yapılanmaya imza atmayan Osman Ertürk Özel, üzerindeki dört ismi gerekçe göstererek milletvekili adaylığından istifa ettiğini duyurdu.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU'NUN YERİNİ İSTEDİ

İzmir 1. bölgeden ilk sıradaki Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun yerine kendisinin yazılmasını bekleyen Özel, parti tabanından da büyük tepki gördü.

Parti tabanı, kurucu il başkanı Yıldırım Ulupınar, Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan ve Aşık Veysel'in torunu, Meral Akşener'in danışmanı Çiğdem Özer'in ardından beşinci sıradan aday gösterilen Osman Ertürk Özel'in sosyal medyadan yaptığı milletvekilliği adaylığından istifa duyurusunun ardından, Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'ndan da istifa etmesini beklemeye başladı.

OLCAY KILAVUZ'U ÖRNEK GÖSTERDİ

10 yılı aşkın süredir Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan ve Mersin 1. sıradan milletvekili adayı gösterilen Olcay Kılavuz'u örnek gösterdiği iddia edilen Osman Ertürk Özel'in, İYİ Parti'yi zor durumda bırakan çıkışından sonra Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevinden azledilmesi bekleniyor.