CiddiGazete- AKP'de milletvekili olduğu dönemde Recep Tayyip Erdoğan güzellemeleriyle tanınan Kayseri eski milletvekili Pelin Gündeş Bakır'ın İyi Parti serüveni kısa sürdü.

Parti tabanıyla hiçbir ortak paydası olmamasına rağmen, sadece milletvekili listesinde yer alabilmek için İyi Parti'ye üye olan ve temayül yoklamasına katılan Gündeş Bakır, istifa ettiğini duyurdu.

İyi Parti'de temayül yoklamaları başlamadan yaklaşık bir hafta önce Kayseri'den üyelik kaydı yaptıran Pelin Gündeş Bakır, kurgularıyla dolu süreçte umduğunu bulamadı.

Temayül yoklamasında 326 oy alarak 47 aday adayı arasında 27. olan Gündeş Bakır, buna rağmen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e kendisini ilk sıradan milletvekili adayı yazması için çağrı yaptı.

Pelin Gündeş Bakır, çağrısı karşılık bulmayınca bu kez vites büyütüp "gladyo, FETÖ, mafya ve CIA" ile karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Sosyal medya hesabından sürekli kurgu paylaşımlar yapan ve İyi Parti tabanından yoğun tepki alan Gündeş Bakır, ardından Twitter hesabını kitledi.

AKP'li eski vekil, son düzlükte yaklaşık 30 gün önce üye olduğu İyi Parti'den istifa ettiğini, "İyi Parti'den bugün istifa ettim" sözleriyle duyurdu.

Gündeş Bakır paylaşımına, istifa ettiğini gösteren Yargıtay'ın "siyasi parti üyeliği sorgulama ekranı"nın görüntüsünü de ekledi.