CiddiGazete- İyi Parti'de parti içi muhalefetten bir grubun kurduğu "Ortak Akıl Platformu" ilk toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi. Kurucular kurulundan ve milletvekili adaylarından oluşan isimlerin de bulunduğu toplantıda, partideki sorunların konuşulmasının 28 Mayıs'tan sonraya bırakılmasına karar verildi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması için çalışılacağı kaydedilirken, platform üyelerinden İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, "Adayımız Kılıçdaroğlu'na nasıl katkı sağlayabiliriz diye istişarede bulunduk. Seçimden sonra daha kapsamlı bir çalıştay yapma konusunda fikir birliğine vardık. Gelecek toplantıda, İyi Parti'mizin iktidara gelmesini nasıl sağlayacağımızı konuşacağız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti kurucularından GİK Üyesi Günay Kodaz da partinin eksiklikleri olduğunu kaydederek, "Umuda zarar vermemek istedik. Partiyle ilgili konuları erteledik. 28'ine kadar susma kararı aldık. Arkadaşlarımızın birçoğuna 'Gelmeyin' dedik. Asıl görüşme 28 Mayıs sonrası. Hâlâ iyi bir çalışmayla muhalefetin kazanabileceğini düşünüyoruz" dedi.

TOPLANTI DAVETİNE KİMLER ETİKETLENDİ

Günay Kodaz'ın toplantı davetini sosyal medyada paylaşırken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yanısıra Ethem Baykal, İsmet Koçak, Cevat Saraç, Sevinç Gümüş, Adil Erkoç, Binnur Karadağlı, Nazlı Aspay Şener, Vedat Bayram ve Tamer Kayaalp isimlerini etiketlemesi dikkat çekti.

DAVET METNİNDE DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Ankara Radisson Blu Hotel'de dün gerçekleştirilen kahvaltılı toplantının davet metninde dikkat çeken ifadeler yer aldı. İşte parti içinde tartışma yaratacak davet metni:

Değerli dava dostlarımız,

Bildiğiniz gibi Türkiye için hayati öneme sahip bir seçimi geride bıraktık. Büyük umutlarla, emeklerle ve mücadelelerle kurduğumuz İyi Partimiz, 2018 seçimlerine kıyasla beklenen ivmeyi maalesef yakalayamamıştır.

İyi Parti'nin ortak akılla, parti içi demokrasi ile teşkilatlara verdiği değer ile yönetilmesi gerektiğinin altını hep çizdik.

Halkımızın bizim için beslediği büyük umutlara maalesef cevap veremedik.

Kuruluş döneminde yakaladığımız o büyük ilgiyi ve potansiyeli koruyamadık.

Gelinen bu noktada doğrularımızı ve yanlışlarımızı değerlendirmek için Ortak Akıl Platformu'nu kurmaya karar verdik.

Parti kurucuları başta olmak üzere, İyi Parti'nin harcına helal terlerini akıtmış, ilk günden bugüne değin emek vermiş dostlarımızla aldığımız karar neticesinde, geniş katılımlı bir istişare toplantısının yapılması zaruri olmuştur.

Toplantımızın ana gündemi;

- Parti içi demokrasi kültürü

- Parti içi istişare kültürü

- Dar kadrolu yönetim yapılanması

- Partinin seçim stratejisi

- Partinin liderlik yetkinliği

- Partinin ideolojik duruşu

- Partinin ittifak süreci

- Partinin vekil adaylığı süreci

- Partinin stratejik hataları

- Partinin yönetimsel hataları

"OLİGARŞİK YAPI" VURGUSU

Ülkemize ve Türk milletine alternatif olarak kurulan İyi Parti'nin oligarşik bir yapıya dönüşmesi hepimizde derin teessürler uyandırmaktadır.

Partimizin kuruluş amacına ters düşen bu fiili durumu sorgulamamız, bize güvenen Türk milletine karşı görevimiz ve vebalimizdir.

Bu bilgiler ışığında;

20 Mayıs 2023 Cumartesi

Ankara'da bir kahvaltı organize edilecektir.

Bu ilk toplantıya milletvekilleri, GİK ve MDK üyeleri ile kurucular kurulu üyelerinin davet edilmesi, bu toplantıda karar alındığı takdirde bir sonraki toplantının daha geniş katılımlı yapılması düşünülmektedir.

Dava ve yol arkadaşlarımızdan "Ortak Akıl Platformu" olarak düzenlediğimiz bu toplantıya katılım teyidlerini vermelerini önemle istirham ederiz.

Ortak Akıl Platformu