CiddiGazete- Haber spikeri Ece Üner, İyi Parti’den İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olan Avukat Ece Güner ile karıştırılınca, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Ece Üner açıklamasında, “Amma yazdınız! Acaba beni Sayın Ece Güner’le karıştırıyor olabilir misiniz? Çünkü avukat değilim. Sayın Erdoğan Toprak’la evli değilim, milletvekili adayı da değilim. Sade ve sadece Ece Üner’im. İyi akşamlar” ifadelerini kullandı.

Ece Üner, daha sonra paylaştığı mesajda, “Bu arada karışıklıkları gidermeye başlamışken devam edelim Sn. @AvEceGuner de Sn. Erdoğan Toprak’la artık evli değilmiş” dedi.

AV. ECE GÜNER'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Av. Ece Güner, bazı haberlerde Erdoğan Toprak’ın eşi olduğu ifadesinin yer alması üzerine Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Av. Güner açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı yazılarda Sn. Erdoğan Toprak’ın eşi olduğum ifade ediliyor. Bu haberler doğru değil. Sn. Toprak’la geçen yıl boşandık. Özel hayatımla ilgili açıklama yapmayı sevmediğim için bugüne kadar sustum... Doğrusu şu: Bugüne kadar hiçbir siyasi partiye üye olmadım. Sn. Meral Akşener’i referandum döneminden beri tanıyorum; kendisi siyasi bir lider olarak, ben de bağımsız bir hukukçu olarak bu ‘ucube sisteme’ karşı çok mücadele ettik.

'4 KİTAP YAZDIM'

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda 4 kitap yazdım. Kitaplarım Millet İttifakı’nın Anayasa Taslağının ilham kaynaklarından biri oldu. Sn. Akşener de çalışmalarımı takdir ettiler. Bir saygı-sevgi bağı oluştu. Bu seçimler öncesinde Sn. Akşener bana teveccüh gösterip adaylık teklif etti. Hem bu ‘ucube sisteme’ karşı mücadelesinde büyük saygı duyduğum için, hem de bir kadın hakları savunucusu olarak ülkemizde cesur bir kadın liderin varlığına büyük önem verdiğim için, gurur duyarak kabul ettim. Ayrıca İyi Parti’nin ilkeleriyle görüşlerim uyumlu: Çağdaş demokrasiye bağlıyım, Atatürk ilkelerine bağlıyım, vatanıma bağlıyım. İyi Parti ailesi beni bağrına bastı ve bu yüzden müteşekkirim. İyi Parti’nin ve Millet İttifakı’nın 100. Yılda Cumhuriyet değerlerimiz ve demokramizi için, tüm gücümle mücadele edeceğim. Saygılarımla.”

UĞUR DÜNDAR'DAN ÖVGÜ

Öte yandan duayen gazeteci Uğur Dündar da Av. Ece Güner’in milletvekili adaylığını tebrik etti. Uğur Dündar, sosyal medya hesabından Ece Güner’i etiketleyerek, “Siyaset için çok değerli bir kazanım oldunuz. Yolunuz açık olsun. Başarılar dilerim” mesajını paylaştı.