CiddiGazete- İyi Parti'de üçüncü olağan büyük kurultay için geri sayım sürerken, ilçe kongrelerinin ardından il kongreleri için düğmeye basıldı.

İl kongrelerine Pazar günü başlanacak İyi Parti, bu kapsamda ilk il kongresi Afyonkarahisar'da yapılacak. İyi Parti, il kongrelerini 29 Ocak'ta tamamlayacak.

İyi Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, kongre sürecinin genel merkezin belirlediği takvim doğrultusunda sürdüğünü ve bu hafta sonu ilçe kongrelerinin biteceğini söyledi. İl kongrelerinin de Afyonkarahisar ile başlayacağını belirten Sunat, şu ifadeleri kullandı:

"Her şey gayet düzgün, zamanına uygun yapılıyor. Demokratik bir şekilde gidiyor. Her siyasi partide olduğu gibi ufak tefek meseleler oluyor. Kendilerine haksızlık edildiğini düşününler oluyor. Kongreler için kurulan komite olarak gelen her dosyayı, her şikayeti değerlendiriyoruz. Gerekirse dahil olup genelge ve tüzüğe uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtiyoruz."

Şenol Sunat, 3. olağan büyük kurultayın takvimine ilişkin de "Kurultay büyük bir ihtimalle seçim öncesi yapılmaz. Biraz seçimin zamanında yapılıp yapılmamasına bağlı ama genel anlamdaki kararımız kurultayın seçim sonrasına kalması" ifadelerini kullandı.