24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde İYİ Parti’den 42 il başkanı aday adayı oldu. 25 Ekim’de kurulan İYİ Parti’de 10 Aralık’ta olağan genel kurul, 1 Nisan’da da olağanüstü genel kurul yapılmıştı. Partinin kuruluşundan bugüne kurucu il başkanı olarak atanan, daha sonra da il kongrelerinde seçilen il başkanları, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı oldu.

Aralarında Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerin il başkanları da olmak üzere, yöneticilerin çoğu istifa ederek seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

İYİ Parti’de ayrıca 15 genel başkan yardımcısından 12’si ve Gençlik Kolları Başkanı da milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu. Başkanlık divanındaki genel başkan yardımcıları ve Gençlik Kolları Başkanı, tüzük gereği görevlerinden istifa etmedi.

17 MİLYON LİRA TOPLANDI

3 bin 449'la İYİ Parti, Ak Parti’den sonra en çok milletvekili aday adaylığı müracaatı yapılan parti oldu. 5 bin lira olan aday adaylığı müracaatında partinin kasasına 17 milyon 245 bin lira para girdi. Geçen seçimlere katılmadığı için Hazine yardımı alamayan İYİ Parti, elde edilen parayı Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde kullanacak. İYİ Parti’de milletvekilliği için en çok müracaat İstanbul ve Ankara’daki seçim bölgelerine oldu.

Seçim takvimine göre aday adayları arasından belirlenecek 600 şanslı isim, 21 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek. İYİ Parti’deki değerlendirme komisyonu İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerdeki sıralamaları belirleyecek. Üç ildeki milletvekili adaylarını genel başkan Meral Akşener yazacak. Ayrıca genel başkan Meral Akşener, değerlendirme komisyonunun dışında tuttuğu 30 kişilik kontenjan hakkını da kullanacak. İYİ Parti'de Bayburt ve Hakkari'den hiç milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapılmadı.

Ciddigazete/ÖZEL HABER