CiddiGazete

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Milletin giyimi, kuşamı, yaşantısı, değerleri ile kavga etmek bizim siyasetimiz değildir" diyerek, grup başkan vekili Lütfü Türkkan'a göndermede bulundu.

Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Her gördüğü sakallı, sarıklı ve cübbeliyi Ak Partili zannedip siyasi sataşma vesilesi yapma yanlışlığı, şehidimizin babasına maksadını aşan bir şekilde, bilmeden hürmetsizlik olarak yansıdı. Milletin giyimi, kuşamı, yaşantısı, değerleri ile kavga etmek bizim siyasetimiz değildir.

Bu sebeple hem özür dilemek hem de helâlleşmek için şehidimizin babası Asım Amcamızı arayarak, partimiz adına üzüntülerimizi ilettim.

Şehitlerimiz vatanın tapusudur ve onların geride kalan emanetleri devletin bütün kurumlarına iftihar ile girerler ve her daim baş tacı edilirler."

Öte yandan parti kulislerinden edinilen bilgiye göre; Lütfü Türkkan'ın tweetinden haberdar olan genel başkan Meral Akşener, konunun kapatılması yönünde talimat verdi. Buna rağmen Yavuz Ağıralioğlu'nun, unutulmaya yüz tutan olayı tekrar gündeme getirmesi, genel merkezde şaşkınlıkla karşılandı.

NE OLMUŞTU?

Ziyaretçi yasağının uygulandığı bütçe görüşmesinde Meclis Genel Kurulu’nun özel izinli ziyaretçisini sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, AKP'lilerin tepkisiyle karşılaştı. “Bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?” diye sorduğu kişinin şehit kaymakam Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk olduğunu öğrenince mesajını silen Türkkan, “Ziyaretçi yasağı var’ deniyor. Locada montlu, blue jeans’li biri olsaydı da öyle yazardım” dedi.

Türkkan, Genel Kurul’un salı günkü oturumunu kısa süre locadan izleyen ziyaretçinin fotoğrafını cep telefonuyla çekti ve “Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında ziyaretçi yasağı olur. Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?” mesajıyla paylaştı. Türkkan, cevap istediği mesajına, TBMM'nin resmi hesabını da ekledi.

Lütfü Türkkan, bunun üzerine kendisini telefonla arayan AKP İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’ın, özel izinle locaya alınan kişinin şehit kaymakam Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk olduğunu öğrendiğini söyledi.

Bunun üzerine Twitter hesabındaki paylaşımı silen Türkkan, “Bütçe görüşmelerinde ‘Ziyaretçi yasağı var, kimse giremez’ diyorlar. Evladımız bile alınmıyor. Ama şehit babasına saygımdan dolayı mesajı sildim. İmtina etmemin tek sebebi bu. Locada montlu, blue jeans’li biri olsaydı, ‘Bu montlu, blue jeans’li kim?’ diye sorardım. Bunun üzerinden gündem oluşturmaya çalışıyorlar, önemsemiyorum. Bugün Derince’de benim de tanıdığım bir vatandaş borç listesi bırakıp intihar etmiş. Ülkenin gündemi bu, gerçek gündeme dönsünler” dedi.